Kényszer evés

2015.09.02.
Tisztelt Doktornő/Úr!
Úgy július vége-Augusztus eleje tájékán már feltettem ugyanezt a kérdést, de még mindig nem kaptam választ, a rossz szokásom viszont kezd engem is idegesíteni.
A problémám, hogy amikor ideges vagyok, vagy egyszerűen csak játszom/videótnézek a gépemen, kéyszert érzek arra, hogy egyek. A baj az, hogy nem kívánok rendes ételt, leginkább édességet, néha ropit eszem, és sajnos ez meg is látszik, ugyanis nyár eleje óta 3 kilót híztam. Kezdem kellemetlenül érezni magam, főleg mivel elméletileg amit megeszem, azt nem egyedül nekem vették (van két öcsém is), de ennek ellenére gyakori a kinder tejszelet-túrórudi duó, vagy akár egyszerre 3 rudi is, mindezt olyan fél-egyóra alatt. És gyakran nem is vagyok különösebben éhes!
Kérem segítsenek, nem szeretnék többet hízni, már nyár előtt is éppen hogy megfelelőnek mondhattam magam (kb.165cm magas vagyok 65 kg)
Köszönöm segítségüket!

Szakértőnk válasza a Kényszer evés kérdésre

Kedves Kérdező,

arról nem írtál, hogy a játék mellett mennyi időt töltesz aktív testmozgással (bicaj, gyaloglás stb.)... Ez utóbbi legalább annyira jól levezeti a feszültséget, mint az édesség, és számos előnye vana korábbival szemben:

- lelkiismeret furdalás, helyett jó közérzet

- fölös kilók helyett egyre több energiát fogyasztó izmok gyarapszanak.

Üdvözlettel: Horvát-M. Tünde

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor