Mit tegyek?

ora 2015-08-11 01:05:31
Kedves Doktornő!
Nem tudom, hogy az elkövetkezendőkben leírt "problémám" mennyire minősül problémának, mivel általában egyértelműen megkapom a választ, viszont egyáltalán nem tetszik az igazság.
Szóval, az a helyzet, hogy kb. egy éve megismerkedtem egy fiúval az interneten (én 18 éves vagyok, a fiú pedig 24) és nem tudom kiverni a fejemből. Nagyon sokat olvastam a témával kapcsolatban és nem vagyok naiv, viszont túl fog rajtam és nem tudom, hogyan csinálja. Az egész úgy kezdődött, hogy elkezdtünk beszélgetni és kiderült, hogy sok dologban hasonlítunk. Nos ennek én nagyon megörültem és látszólag ő is, viszont már akkor volt ebben az egészben valami furcsa. Később kiderült, hogy rengeteg lánnyal flörtöl és nem igazán volt komoly kapcsolata. Ezt próbáltam megbeszélni vele, mire ő annyit mondott, hogy "azt a lányt keresi, aki képes megváltoztatni őt és kordában tartja". Nem tudtam mire vélni az egész szituációt. Miért kezd ki valaki hetente/havonta más lánnyal, ha az "igazit" keresi? Tulajdonképpen elég jóképű és a többi, viszont ez addig engem hidegen hagy, amíg bunkó és nem árul el semmit magáról. Nem tudom, hogy mit tegyek vele, eléggé hazug alak és nem értem, hogy miért érzem, hogy szükségem van rá. Szerintem nincs szükségem rá és ezzel az egésszel csak magamnak ártok. Az összes barátom azt mondta, hogy nem ér meg ennyit ez a fiú, hogy foglalkozzak vele. Sajnos igazuk van,csak nem tudom kiverni a fejemből. Nagyon sok dologgal próbálkoztam már... sportolok és új hobbikat kerestem és próbálok új emberekkel megismerkedni, de bármit teszek, mindig eszembe jut. A szívem legmélyén nagyon boldog lennék vele, viszont ez sosem fog megvalósulni és kevés esélyt látok rá, hogy valaha is elkötelezze magát egy komoly kapcsolatra. Anyukám mindig azt mondta, hogy a férfiaknak van ez a korszakuk, amikor csak a "könnyű nőcskéket" keresik és majd ez elmúlik náluk, de én ezt nem így érzem. Tudna segíteni, hogy mit tegyek? Kitartsak mellette vagy próbáljam meg minél inkább elfelejteni? Van olyan barátnőm, aki azt mondta, hogy álljak ki mellette és mutassam meg, hogy bízok benne, mert akkor idővel megenyhül és észre fogja venni, hogy bennem bízhat. De a legtöbb barátnőm azt mondta, hogy hagyjam békén és majd ha észreveszi, hogy mit veszített, akkor kézzel-lábbal kapkodni fog utána.
Tényleg elnézést kérek ezért a buta levélért, nem szoktam ilyeneken általában filózni vagy ilyenekre időt pazarolni, másokat sem nyaggatok ezzel, csak nem tudom már hova tenni a dolgot. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!:)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Vannak helyzetek, amikor az ember képes a változásra ,de annak általában belülről kell fakadnia és elég nehéz külső hatással a változást elérni.Valószínűleg azt érdemes végig gondolnod, hogy neked mi az ,ami "belefér" egy kapcsolatba, és ha te ezt meghatároztad, akkor egy őszinte beszélgetéssel felállíthatjátok a saját szabályaitokat (hisz feltehetően neki is lennének elvárásai), melyekhez ha tudjátok tartani magatokat, akár működőképes is lehet a kapcsolat.

Ha a kapcsolat lezárása mellett döntesz, akkor a te esetedben valószínőleg a kapcsolat megszakítsával tudnál érzelmileg távolabb kerülni az illető fiútól.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések