Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Megéri esélyt adni a kapc...
  

Megéri esélyt adni a kapcsolatnak? 2

ora 2015-08-06 19:36:01

Jó napot kívánok!
Egyszer már írtam Önöknek:
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/16040
Nem tudom mit érzek valójában a barátom iránt. Egyik percben úgy érzem nagyon szeretem,máskor kevésbé. Sokszor nincs kedve kimozdulni otthonról,inkább a 4 fal között van szívesen mert nagyon szeret a gépen játszani,annak szenteli az életét. Meg lustálkodni,henyélni. Gépen nálunk ugyan nem játszik,de amikor én felnézek a facebook messenger-be akkor ő beduzzog és nem szól hozzám akár több órán keresztül. Pedig miatta 1 héten max 1 órára nézek fel (általában 2 hetet tölt nálunk). A nagy problémám az,hogy sosem szeretne elmenni az én társasági körömmel sehova mert nem szereti a társaságot. Nem sűrűn találkozik a saját haverjaival sem. A nővéremet és a volt legjobb barátnőmet is utálja,amiből nagyon sok konfliktus adódott. Ha együtt vagyok vele,csak kettesben,mégis olyan más. Rendesebb,de nem teszi meg nekem azokat a dolgokat,amire megkérném. Pl,hogy bárhová is eljöjjön velem. Folyton erőszakosan kell kérnem,és akkor is csak nagy nehezen tudom rávenni,hogy eljöjjön velem,nem hogy még másokkal is(mozi,állatkert,strand stb.). Nem értem,miért nem tud ennyit megtenni? Hisz ezeket bárki megtenné,szó nélkül. A ballagásomra sem(mert nem szereti őket),egy elméleti születésnapi bulimra sem akart eljönni és még ajándékot sem vett,pedig ez szokás a kapcsolatunkban. Még kértem is,hogy jöjjön át,de előtte levő nap valamin beduzzogott és azt mondta,hogy nem jön.. Hiába mondom el ezt neki,nem változik semmi. A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint javulhat a helyzet vagy az a gond,hogy nem illenénk össze? A párom a kezdetektől fogva így gondolja és gondolta elvileg. Csak azért nem szakítana velem,mert szeret. Én úgy érzem,hogy szeretem őt,de mégsem érzem boldognak magam vele. De fájna,ha elhagynám. Mi tévő legyek? Beszéljek vele újra? Mindig elmondom neki,hogy ha valami baj van és többször is majdnem szakítottunk már a gondok miatt. Ön mit gondol,érdemes lenne próbálkozni továbbra is? Elég bizonytalan vagyok benne,hogy a jövőmre nézve megbánnám-e,ha továbbra is vele maradok vagy elhagyom.
Nagyon köszönöm a válaszát előre is!
Üdvözlettel.

Szakértőnk válasza a Megéri esélyt adni a kapcsolatnak? 2 kérdésre

Kedves Kérdező!

A hosszú távú párkapcsolat egyik titka, hogy a felek képesek kompromisszumra pont azért, mert fontos számukra annyira a másik, hogy adnak is, nem csupán elvárnak, Mindezzel együtt nehéz kilépni egy olyan kapcsolatból ,mely bár konfliktusos, de kölcsönös érzelmeken alapul.

Szabhatnátok pl. közösen egy határidőt arra, hogy összecsiszolódjatok bizonyos feltételek mellett: mindeketten támasztotok elvárásokat a másik felé (konkrétan megfogalmazva: pl havi egy buli a te barátaiddal, te csak akkor használod a messenger-t, amikor nem vagytok együtt...stb.) és ha sikerül változni a helyzetnek, akkor közösen tudtok dolgozni a kapcsolaton, ha nem, akkor valószínűleg idővel olyan konfluktusba kerültök, ami az elváláshoz vezethet majd.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések