Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Mi történik velem?!
  

Mi történik velem?!

ora 2015-07-27 23:16:13

Tisztelt doktornő/úr!
Gyakorlatilag fogalmam sincs,hogy hogy keveredtem ide,de ha már itt vagyok,bátorkodom feltenni néhány kérdésemet,amik a napokban felzaklattak.
Kezdem az elején. 9 éves koromban a nem vérszerinti unokatestérem "szexuálisan zaklatott". Ezt azért teszem idézőjelbe,mert kicsi voltam és nem fogtam fel,hogy mit csinálok. Nem mondanám kifejezetten erőszakos zaklatásnak,mert nem kényszerített. A szüzességem megmaradt,ám rendszeresen kielégitettük egymást orálisan. Ezt én már így,16 éves fejjel fel tudtam dolgozni,és eltudtam fogadni,hogy megcsináltam a magam hülyeségeit,amikért magamon kívül senkit sem hibáztathatok. Végtelenül rossz gyerek voltam,vonzottak a tiltott dolgok,ő pedig kihasználta ,hogy fiatal voltam,tudatlan és naív.
Viszont magam is jártas vagyok egy kicsit a pszichológiában,ezért tudom,hogy ez teljesen az én akaratomtól függetlenül kihat a mostani,és a későbbi életemre is.
Pár hónappal ezelőtt kiderült,hogy biszexuális vagyok. Jelenleg van barátom,és néha olyan helyzetbe kerülünk,ami teljesen normális két fiatal között. Nem ő az első fiú ,akivel ilyen kapcsolatba kerülök Nem szeretkeztem még senkiel,odáig sohasem jutottunk. Mégis valahogy úgy érzem,hogy nem az a normális,hogy nem tudok hozzáérni a barátom péniszéhez. Nem csak azért,mert félek az elsőtől,hanem azért is,mert undorodom tőle. Vonzódom hozzá,tehát biztos,hogy csak biszexuális vagyok,és nem leszbikus.
A kérdésem a követező lenne: ez normális olyan előélettel,mint amilyen nekem van?
lehetséges,hogy emiatt vonzódom a lányokhoz? (Tudom,hogy ez valójában egy hibás gén,tehát ez gyakorlatilag lehetetlen ,hogy emiatt alakuljon ki a vonzalmam a nők iránt,mégis szükségem van egy hozzáértő válaszára.)
Az előéletem mennyire lehet kihatással a szexuális életemre a későbbiekben?
Lehet,hogy ez csak egy normálisan kialakult félelem?
válaszát előre is köszönöm!
Mélységes tisztelettel: Maritorne

Szakértőnk válasza a Mi történik velem?! kérdésre

Kedves Maritorne!

Gyermekkorában sokaknak van szexuális tapasztalata, ami bizonyos korlátok között a nemi identitás kialakulását támogatja. Ha azonban nem egyenrangú felek (pl. azonos korú gyerekek) között zajlik ez a tapasztalatcsere, illetve túllép bizonyos korlátokat, akkor valóban beszélhetünk zaklatásról, visszaélésről.Ezek valóban kihatnak a későbbi szexuális életre. Az élmények feldolgozhatóak (bár esetenként csak külső segítséggel) és nem kell, hogy feltétlenül negatív hatást gyakoroljanak később.

A levélből nem derül ki, hogy miből gondolod, hogy biszexuális vagy. Ha így is van, elképzelhető, hogy a korai szexuális élményeid eredményezik ezeket az érzéseidet (férfiak tudattalan elutasítása esetleg), amit megerősíthet a párod péniszének megérintésétől való szorongásod is. Emiatt én mindeképpen azt javasolnám, hogy keress fel egy pszichológust személyesen (nem kell, hogy szexuálpszich. legyen), hogy a későbbi szexuális életed pozitív része lehessen az életednek.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések