Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Mit tehetek ebben az eset...
  

Mit tehetek ebben az esetben?

ora 2015-07-21 09:08:08
Kedves szakértő!
Több mint 3 évet voltam együtt a barátommal. Kiment 2 napra külföldre , aznap amikor kiment még mondta hogy szeret és hiányzom neki , mikor hazajött nagyon furcsa volt , kérdeztem mi baja , a válasz annyi volt hogy beleszeretett egy lányba odakint. Nos igazából nem értem az egészet , lehetséges egy nap alatt beleszeretni valakibe , és elfelejteni valakit akivel 3 éve együtt vagy? Csak szerintem képtelenség? Nem tudom mitévő legyek,mit mondjak , csak sírni tudok ,és olyan érzésem van mintha meghalt volna valakim. Én továbbra is nagyon szeretem , megegyeztünk abban , hogy kap 1 hetet , hogy átgondolja a dolgokat. De mégis mit tehetek addig hogy ne fájjon? Érdemes lenne megbocsátanom neki és folytatni ha azt mondja , hogy mégis szeret? Ha az ellenkezője történne , hogy felejtsem el?

Szakértőnk válasza a Mit tehetek ebben az esetben? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt nem tudjuk, hogy mi zajlik a barátod fejében. Jó ötlet volt egy kis időt adnotok a történtek átgondolására, utána mindenképpen nyíltan kellene beszélnetek a kapcsolatotokról, érzelmeitekről és a jövőtökről. Talán itt az ideje, hogy új alapokra helyezzétek a kapcsolatotokat: új szabályok, elvárások...stb. Ha a lezárás mellett döntötök, akkor- ahogy nagyon jól megfogalmaztad- "meg kell gyászolni" a szeretett személy elvesztését, hiszen az ilyen szakítás valóban hasonlít arra, amikor ténylegesen elveszítünk egy szerettünket. Van akinek kevesebb időre, van akinek akár egy évre is szüksége van, hogy lépésenként elengedje az elvesztett személyt (tagadás, harag, elfogadás) és újra tudjon kötődni egy új társhoz.

 Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések