Kamaszkori kérdések, szerelem

2015.07.15.
Tisztelt Doktornő!
Én 16 éves fiú vagyok, és a következő lenne a kérdésem: Az elmúlt fél év során több lány is tetszett nekem és ebből kifolyólag lenne kettő kérdésem. Az első, hogy amikor itthon egyedül voltam néztem az interneten a képüket valamint különböző szituációkban (csókolózásban) képzeltem el őket és arra végeztem önkielégítést. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális, vagy esetleg nem, vagy káros hatása van erre nézve.
A második, hogy az elmúlt fél év során 3-4 lány is tetszett, de végül nem lett egyikből sem semmi, és hogy nagyon gyorsan túl tettem magam rajta, ennek az oka, hogy nem volt ez szerelem? És lehet, hogy akkor várnom kellene míg igazából szerelmes leszek?
Nekem még nem volt barátnőm, és nem csókolóztam még, úgyhogy szerintem nem volt eddig ilyen, de akkor hogy ne kapkodjak el semmit, lehet a várakozás lenne a legjobb?
És még egy kérdésem is lenne, kicsit távolodva ettől, de hogy az önkielégítést jó ideig minden nap végeztem, most pedig, már két, vagy akár három naponta végzem "csak", mert annyira nem kívánom, de dolgozok és fáradt is vagyok mostanában. Ennek az oka mi lehet?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Szakértőnk válasza a Kamaszkori kérdések, szerelem kérdésre

Kedves Kérdező!

A szexuális fantáziállás normális jelenség, főleg a te korodban, a férfiak pedig általábani izgatónak vélik a nők közötti szexuális kapcsolatot, tehát nincs okod aggodalomra.

Az önkielégítés normális jelenség és az is, hogy változik a gyakorisága (ahogy a párkapcsolatban is a nemi aktus gyakorisága), hiszen nem minden élethelyzetben rendelekzünk azonos libidóval, azaz szexuális vággyal.

Az, hogy hamar túltetted magad a lányokon, akikkel nem alakult ki párkapcsolatod, valóban azt jelezheti, hogy nem tápláltál mélyebb érzéseket irántuk, csupán valami (akár csak a külsejük vagy 1-1 belső tulajdonságuk) megfogott, vonzalmat ébresztett benned.

Az nem volt számomra egyértelmű a leveledből, hogy mi az, amit nem szeretnél elkapkodni. Ha arra gondolsz, hogy csókolózni csak párkapcsolatban szeretnél, de ahhoz szerelmesnek kellene lenned, akkor igen, a megoldás a türelem. Feltehetően idővel fogsz majd találkozni olyan lánnyal, aki mélyebb érzéseket is megmozgat majd benned, valamint ez kölcsönos is lesz. Semmiről nem késel le.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor