Bennem van a hiba?

2015.06.24.
Vannak meg nincsennek is barátaim. Iskolában jól elvoltunk,meg most is,mert van egy beszélgetős csoport facen és jól elbeszélgetünk,debha hívom őket,akkor nem jönnek. Ha ők mennek valamerre,akkor ritkán szolnak. Testvérem szerint nem vagyok határozott,tényleg így lenne? Én csak igaz barátokat akaroj,akikkel lehet hülyülni,bulizni,beszélgetni.

Szakértőnk válasza a Bennem van a hiba? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem mindig egyszerű eligazodni a társas helyzetekben és nem mindenkinek könnyű kialakítania a mélyebb kötődésű baráti kapcsolatokat. Ez nem "hiba", egyszerűen csak személyiség kérdése.Idővel általában mindeki megtalálja azt a közeget, ahol jól érzi magát. Egyébként is jellemző, hogy a szünidőben fellazulnak az iskolai kapcsolatok, melyek a következő tanévben újraéledhetnek.

Esetleg átgondolandók:

A társas kapcsolatok során a visszajelzések sokat számítanak. Próbáld végiggondolni, hogy te milyen jelzéseket adtál a társaidnak (tudják-e pl. hogy te szeretnéd, ha szólnának program esetén).

Érdemes lehet egy vagy két emberrel közelebbi kapcsolatot kialakítani, úgy könnyebb a csapathoz tartozni.

Ha van olyan személy a társaságban, akitől meg tudod kérdezni őszintén, hogy mit gondolnak rólad, érdemes lehet ezt a visszajelzést figyelembe venned (ez azért nem mindig objektív, tehát nem érdemes egy ember véleményére támaszkodni!!!)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor