Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Önbizalom hiány
  

Önbizalom hiány

ora 2015-06-10 20:30:26
Kedves doktornő!
17 éves srác vagyok, de rettenetesen nagy önbizalomhiányom van.
Állítólag sokak szerint helyes vagyok, kedves és sokan szeretnek, de én rondának, hasznavehetetlennek tartom magam, akibe egy lány se lesz szerelmes...
Vonatozok a suliba és a vonatra xy helyen fel szokott szállni egy csaj. Sose beszéltünk, csak messziről néztem, esetleg az lehetséges hogy ő ezt észrevette, mert ő is a szemembe nézett egyszer.
Reggelente 2 csávóval szokott felszállmi de azt tudom h egyiksem a pasija.
Nagyon tetszik!!! Mikor hazafele utazik egyedül van és gondoltam odaülök hozzá beszélgetni....De nem tudom mit szólna, ha egy mondhatni idegen srác odaülne hozzá beszèlgetni.....nem tudom van e fiúja de tartok tőle hogy elhajtana vagy bunkón visszautasítana.
Kérem adjon tanácsot hogy lehetne nagyobb önvizalmam és hogy hogy tudnék a lányhoz közel kerülni...
Előre is köszönöm!!! :)

Szakértőnk válasza a Önbizalom hiány kérdésre

Kedves Kérdező!

Ismerkedni lehet úgy, hogy nem az érzelmek kimutatásával kezdjük: hétköznapi témáról való beszélgetés (de sokat késett ma a vonat...) vagy egy kis segítségkérés (nem tudnál segíteni az angol házimban?) és a kialakult beszélgetés megteremtheti az alkalmat egy következő találkozás felvetéséhez vagy egymás megismeréséhez.

Az önbizalom megerősítésére első körben általában a pozitívumok összegyűjtését javasoljuk, s ezekre való önemlékeztetéseket (pl. üzenetek önmagunknak írásban és azt feltűnő helyen elhelyezni a személyes tárgyaink között, hogy újra és újra elolvassuk), illetve segíhet még az apró lépésekben történő viselkedésmódosítás is (bizonyos helyzetben előre eltervezetten kissé más módon reagálunk, mint korábban).Természetesen bármelyik pszichológus kolléga is tud tanácsadás keretében segítséget nyújtani személyesen is.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések