Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Döntéshelyzetben
  

Döntéshelyzetben

ora 2015-06-09 22:34:53
Üdv. Van egy elég régre visszanyúló "problémám".Egy baráti csapatban megismertem anno egy lányt,és kb 1 éve beszélgetünk neten,hetente találkozunk,de eddig a barát zónában éreztem a lányt. Azonban mint ahogy a legtöbb esetben,elkezdtem többet érezni iránta egy ideje. Bizonyos jelzéseket kapok,de mivel eddig még nem merült fel,hogy mit érzek,nem tudom,hogy mit lépjek.A helyzetet tovább nehezíti,hogy a leányzó számottevő mennyiségű fiú haverral rendelkezik,nem tudom,hogy kivel milyen viszonyban van.
Tudom,a legtisztább megoldás lenne,ha odaállnék elé,és ez is lesz,de mindenképpen érdekelne a véleménye,mert túl régóta ismerem,nagyon szeretem,és úgy érzem,hogy a semmilyen kapcsolatnál ez is jobb,ami most van valamivel.
Köszönöm a választ előre is !

Szakértőnk válasza a Döntéshelyzetben kérdésre

Kedves Kérdező!

A konfrontáció helyett vagy előtt érdemes lehet néhány próbát tenni: pl. kettesben való találkozás felvetése akár programot szervezve, akár hétköznapi helyzetben (mondjuk segítene-e egy ruhavásárlásnál). Ha szívesen fogadja ezeket, az számodra megerősítő lehet az érzelmeid pozitív fogadtatására, bár még akkor is benne lehet az elutasítás lehetősége. Ez utóbbi esetén érdemes tisztázni a későbbiekre vonatkozó elvárásaitokat egymásal szemben, hogy a baráti talákozások a társaságban ne válljanak kínossá számotokra.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések