Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Miért érzek így?
  

Miért érzek így?

ora 2015-05-20 18:34:09

Üdv!
Ez évben lettem 10. osztályos és átrendeződött az évfolyamom, ezért szinte minden eddigi barátnőm egy másik osztályhoz tartozik, Össze barátkoztam egy lánnyal, aki számomra túl erőszakos és személyiségre egy olyan ember, aki mindig meg szerzi erőszakkal amit akar. Kicsit idegesített is, de mindig vele voltam. Fél évig jóban voltunk, ám össze barátkoztam egy lánnyal, akivel nagyon jó lett a kapcsolatom és szép lassan elhanyagoltam a lányt, és most másokkal barátkozik. Nem tudom miért van ez... De hiába vagyok el a mostani barátnőmmel, most mégis zavar. hogy semmibe vesz. Bár tudom, hogy jobb így, hiszen folyton ütlegelt viccből, mert úgy gondolta ez jó dolog vagy mert neki valami nem tettszett. A barátnőmet pedig folyton csúfolta és volt idő mikor nem volt velem csak azért, mert ő elküldte. Nem szeretem a személyiségét, és nem érzem magam vele sose jól, mindig erőltetett vele lenni, de mégis zavar, hogy jobban elvan másokkal. Olyan mintha kizáródnék egy körből, amihez mindig csatlakozni szerettem volna, ugyanis nem igen megy a közeledés mások felé, és neki sikerült könnyedén azokkal jóban lennie akikkel én is szerettem volna. Tudom, lehet ő is így érzett, mikor én elhanyagoltam. Ezt nevezik úgy, hogy "kolcsön kenyér visszajár". Mit tegyek, hogy ne érezzek így? Elvégre boldognak kéne lennem. Ő is talált olyanokat akiket szeretett volna, és nem szomorú, hogy "összevesztünk" és én is olyannal vagyok, akivel nem érzem elnyomva magam és megalázva. Tudom, hogy ha jóban is lennék vele, csak egy hamis látszat lenne, hogy minden tök jó, és lehet ha megkapnám ugyanazt, ami neki van, nem lenne olyan mint amim van... Mindig csak egy barátom volt, és nagy tömegben nem voltam képes megállni. Ő viszont olyanba mozog most, amilyen én is szeretnék. Nem féltékenység, bár úgy tünhet, csak fáj hogy boldog nélkülem, pedig örülnöm kéne neki. Mit tegyek hogy elfogadjam ezt?

Szakértőnk válasza a Miért érzek így? kérdésre

Kedves Kérdező!

Feltehetően volt ebben a lányban valami,ami miatt közel kerültetek egymáshoz, ami most hiányzik. Érdemes volna végiggondolnod, hogy mi vonz téged a dominánsabb személyiségű barátok felé.Talán pont az, hogy meglátod bennük, amit magadban hiányolsz. a kapcsolatépítő képességet. Ezen lehet változztatni apró lépésekben (nyitottabbá, közlékenyebbé válni,leküzdeni a szorongást...stb) akár pszichológusi segítséggel is, De önmagad elfogadása volna a legfontosabb lépés.Nem kell, hogy baj legyen, ha egy barátod van, ha zárkózottabb vagy, amíg jól tudod érezni magad a bőrödben. Mindemellett a nyitottabb, dominánsabb barátok segítségedre lehetnek, ha nem nyomnak el.

Az említett barátnőddel pedig esetleg megpróbálhatsz egy új alapokra helyezett baráti viszonyt ápolni:azokban a helyzetekben keresni az ő társaságát, melyekben hiányzik mellőled (amikor jól érezted magad vele).Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések