Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Érzelmi blokk?!
  

Érzelmi blokk?!

ora 2015-05-02 08:48:40
Üdvözlöm!
Az lenne a problémám, hogy kb. Januárban egyik napról a másikra, mintha megszűntek volna az érzéseim. Azóta, mintha kezdenének vissza térni (érzés alatt az egész testet elöntő érzésekről beszélek), de mintha bal oldalon a melkasomban lenne valami fal, vagy valami fizikai akadály ami miatt nem tud az érzés beteljesedni. Mióta ez fenn áll, csak testi tüneteket tapasztalok magamom, mind izgalomnál izzadó tenyér, zavarban elvörösödés, jokedvnél mosoly, de ezeket belül mind ugyan úgy élem meg. Monotonon. Nem szeretném, hogy ez kihasson a párkapcsolatomra, mert mióta ez van, elég forró fejű vagyok. Ezért is szeretnék, minnél gyorsabban megoldást találni a problémámra. Előre is nagyon szépen köszönöm a szakmai választ.

Szakértőnk válasza a Érzelmi blokk?! kérdésre

Kedves Kérdező!

Mivel azt írod, hogy "forró fejű" lettél, nem hiszem, hogy teljesen le lennének gátlódva az érzéseid, ami jó jelnek tekinthető.

A kérdés, hogy mi váltotta ki az érzelmi  életed megváltozását, történt-e valami változás az életedben (légyen az elsőre akár jelentéktelennek tűnő is), ami megmagyarázná ezt az állapotot. A kiváltó tényező megszünésével, oldódásával feltehetően a problémád is oldódna.Első körben javaslom, hogy hozzád közelálló személlyel (család, párod, barát) próbálj meg beszélgetni a jelenlegi feszültségedről, illetve a kiváltó okról.

Ha azonban az érzelmek átélésének csökkenése mellett más "tüneteket" is észlelsz (pl. kilátástalanság-érzés, alvásproblémák, jelentős tejesítménycsökkenés...stb.), érdemes lehet felkeresni személyesen egy pszichológust.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések