Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Maszturbálás, szex
  

Maszturbálás, szex

ora 2015-04-19 15:30:20

Kedves doktornő!
Lehet hogy kicsit betegesen hangzik, de furcsa módon így 15 évesen úgy érzem, szeretnék szexelni. Beszéltem már erről az érzésemről anyukámnal is, illetve kérdeztem, milyen érzés, amikor a pénisz bent van, de hárította a választ, inkább a maszturbációra bíztatott, ahhoz adott tanácsokat.
Tény, hogy láttam már párszor, teljesen véletlenül apukám péniszét(zuhanyzás közben, stb) , és igen nagy mérettel rendelkezik. Lehet hogy az ő élményei alapján hárít engem a szextől? Lehet hogy neki rossz neki?
Nem tudom, mennyire lehet ezt leírni, de akkor mégis mihez hasonlít a behatolás? Milyen érzés?
Elnézést kérek a furcsa kérdésekért, de tényleg kiváncsi vagyok rá, és itt még választ is kapok. Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Maszturbálás, szex kérdésre

Kedves Kérdező!

A szexualitás iránti érdeklődésed természetes a korodat tekintve. Érdemes lenne beszélgetned erről olyan, nálad idősebb, közelebb álló nővel/nőkkel, akikben megbízhatsz. Édesanyád nagyon jó választás volt, hiszen azt mutatja, hogy megoszthatod vele a gondolataidat, de nem mindenki tud kötetlenül beszélgetni az intimebb témákról.

Az önkielégítés segít megismernünk a saját testünket, de nem helyettesíti az intim együtllétet a párunkkal.Talán édesanyád azért (is) biztatott erre, mert félt téged még egy ilyen kapcsolattól.

A közösülés élménye pedig sokmindentől függ: a te fizikális adottságaidtól, a fiú adottságaitól, a tapasztaltságtól, a vágy-szorongás mértékétől, kettőtök érzelmi kapcsolatától...stb.,ezért nem lehet megmondani előre, milyennek is fogod megélni. Az első alkalom/alkalmak esetenként fájdalommal, vérzéssel is járhatnak,nem biztos, hogy az elején rögtön a beteljesülést is sikerül elérni. Egymás testének megismerése során válik majd egyre meghittebbé és feltehetően élvezetesebbé is a szex.De mindenképpen akkor lesz pozitív élmény, ha a megfelelő partnerrel történik meg (érzelmi kapcsolat,tisztelet,bizalom..stb.)Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések