Érzékenység

2015.04.07.
Kedves Szakértő!
Tudna nekem mesélni arról, hogy mitől változhat egy ember érzékenysége?
Az utóbbi időben rengeteget sírok, hamar hatódok meg, jó és kevésbé jó dolgoktól egyaránt. Ezelőtt több mint 3 évig szedtem fogamzásgátlót, de már abbahagytam több mint fél éve. A menstruációs ciklusomat eléggé felborította, lehetséges hogy az érzéseimre is ez hat? Vagy ez egy ilyen korszak? 23 éves vagyok. A párom is sűrűn említi, hogy sokat sírok, és látom, hogy ez kicsit őt is megviselni. Nem szeretném ilyen butaság miatt elveszíteni, de olyan gyakran szorul össze a szívem valami miatt. Mit tehetnék ez ellen?
Nagyon köszönöm a választ!
Üdvözlettel:
Lara

Szakértőnk válasza a Érzékenység kérdésre

Kedves Lara!

A fél éve abbahagyott fogamzásgátló hormonális hatásának elvileg már meg kellett szünnie, tehát az érzelmi hullámzást nem írnám ennek a számlájára, bár egyéb hormonális háttere attól még lehet.

Első körben érdemes lenne végiggondolni, hogy milyen helyzetek, témák váltják ki az érzékenyebb reakcókat,, befolyásolják-e ezek a környezeted viselkedését veled szemben (pl. a párod figyelmesebb veled..., tehát származik-e valamilyen előnyöd az érzékenységedből), van-e valamilnyen nehezebb élethelyzet mostanában, ami befolyásolhatja az érzlemi tűrőképességedet.

A pároddal szemben fontos lehet őt biztosítani,hogy nem ő áll a hátterében (ha tényleg nem) az esetleges rossz kedvednek és ideális lenne, ha ő tudna téged támogatni abban, hogy megoszd vele az érzéseidet.

Ha hosszabb távon nem oldódik a helyzet és zavaró számodra, javaslom egy pszichológus felkeresését, esetleg egy hormonszint vizsgálat elvégzését.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor