szerelem és tanulás

2015.03.07.
Kedves Doktornő! Pár napja egy fiúosztálytársamba lettem szerelmes, aki vicces, kedves és jó tanuló . Lehet, hogy tetszem neki, mert mindig tőlem kér segitseget meg jót nevetünk. Csak az a problema, hogy egy lany osztalytarsam aki egyben a barátnőm is es ő is szerelmes abba a fiúba mint én. Igaz ő nem tudja hogy én abba a fiúba estem bele, akibe ő is szerelmes. Attol félek , ha a fiú esetleg azt mondja hogy szeret és járni akar velem, akkor ha megtudna a baratnom, akkor felek hogy feltekeny lesz es nem all velem szoba. Mit tegyek? Azt is szeretnem megkérdezni(ha tudna segiteni), hogy én mindig rendesen keszulok orarl orara es van olyan nap amikor kihivnak felelni es mindent elfelejtek, pedig tanultam rendesen(napi 4orat tanulok), es egyszeruen kiallok a tabla ele es gorcsbe randul a gyomrom. Esetleg tudna valamilyen tippet adni, hogy hogyan győzzem le a streszt és hogyan keszuljek jobban az orakra? Köszönettel:Kollát Viktória

Szakértőnk válasza a szerelem és tanulás kérdésre

Kedves Viktória!

A szerelmi háromszög valóban kényes téma. Nektek kell tudnotok, hogy mit bír el a barátságotok (a barátnőd el tudná -e fogadni, hogy a fiú téged választ), illetve, hogy mi az, ami fontosabb számotokra (ha tudod, hogy a barátnőd érzékenysége miatt megromolhat a kapcsolatotok, akkor is erősebb-e a szerelem). Az őszinteség fontos lehet: ha elmondod neki, hogy tetszik neked is a fiú az kevésbbé fájhat, mint az, ha utólag jön rá, hogy jártok.

A tanulási problémádra megoldás lehet néhány mnemotechnika használata (rákereshetsz a neten) ,amelyek segítenek bármilyen helyzetben felidézni a megtanultakat, vagy a tanulási technikád megváltoztatása (jegyzetelés, hangos felmondás...stb), illetve a stressz csökkentése relaxációval a felelési szintuációban (légzéstechnika, izomlazítás, külvilág kizárása).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor