Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Rosszfiúk és szerelem
  

Rosszfiúk és szerelem

ora 2015-02-22 19:01:56

Van egy fiú, akivel fél éve ismerjük egymást, "csak barátok" vagyunk, de vonzódunk egymáshoz. Teljesen őszinte velem, elmondta, hogy szexet el tudna képzelni, de nem szerelmes, szóval nem árul zsákbamacskát.
Mikor vele vagyok (havonta 3x találkozunk, elég lusta, nem tudna küzdeni egy lányért) vagyok igazán önmagam, és akaratom ellenére egyre inkább beleszeretek (már ha ez nem történt volna még meg).
Most felbukkant egy jófiú, minden megvan benne ami a rosszban nincs, figyelmes, keres, hív, stb., de semmit nem érzek iránta, sőt, inkább rossz érzés fog el. Ez vajon a rosszfiú miatt van, miatta nem tudok másba beleszeretni?
Mit tegyek? Mindenki szerint meg kéne szakítanom a kapcsolatot a "rosszfiúval", mert nagyon fog fájni később, és nem fog a kedvemért megváltozni, de én ezt nem akarom, mert szeretem és ő tesz a legboldogabbá. Ugyanakkor lehet, hogy amíg mindig rajta kattogok, csak depressziós leszek és elszalasztok más lehetőségeket.
Mit tegyek? Beszéljek vele esetleg erről?

Szakértőnk válasza a Rosszfiúk és szerelem kérdésre

Kedves Kérdező!

Jó úton jársz a gondolkodásban: egy lezáratlan "ügy" megnehezítheti az életünket, illetve valószínűleg tényleg nem fog a fiatalember megváltozni, ha eddigi ismeretségetek alatt nem tette. De az érzelmeket nehéz kontrollálnunk. talán érdemes lehet egy határidőt szabnod magatoknak és megfogalmaznod az elvárásaidat, amit idővel felé is kommunikálhatsz, és ha semmi nem változik, akkor talán a továbblépés lehet a megoldás, hogy nyitottabbá tudj válni újabb kapcsolatok felé.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések