Biszexuális lennék?

2015.02.21.
Kedves Kamaszpanasz!
Egy kérdéssel keresném önt.
19 éves férfi vagyok.
Utóbbi időben rájöttem arra hogy a fantáziámat fel tudják izgatni a homoerotikus gondolatok.
Ebben az az érdekes, hogy a valóságban egyáltalán nem vonzódom férfiakhoz, nem érzek vágyat sem.
Fantáziámban sikerül felizgulni férfiakra ha erősen koncentrálok. Egy koleganője javasolta hogy próbáljam ki a saját nememmel.
Álnéven írtam egy ismerősnek aki köztudottan meleg, hogy feküdjünk le.
Ő bele is ment. De visszautasítottam. Lehet azért mert félek, de akkor sincsenek ilyen ingereim. Nem vagyok képes rá. Egyszerűen nincs bennem olyan érzés, hogy fu de jó lenne lefeküdni férfival.
Nem érzem azt hogy ez nekem kell.
Megpróbáltam azt is, hogy úgy "élek" mint egy biszexuális. Megpróbáltam úgy csinálni, hogy mind két nem érdekel, a fiúkat is nézegettem, fantáziáltam DIREKT velük, de egyszerűen ez sem nagyon megy.
Illetve tudom csinálni, de egyszerűen nem tud úgy tetszeni egy férfi mint egy nő. Hiába direkt nézem őket, nem megy. Ha mondom magamnak azt direkt, hogy én biszexuális vagyok, valami legbelül mégis
tiltakozik bennem. Emiatt próbáltam ki hogy úgy nézek a világra mint egy biszex. De valamiért ez sem megy. Indokát nem igazán tudom, egyszerűen nem megy.
Valóságban teljesen más mint képzeletben. Képzeletben is csak akkor ha koncentrálok rá.
2 nővel voltam életem során eddig.
Ön szerint ez mi? Biszexualitás? Vagy csak szimplán izgatja a fantáziám, és ennyi?
Én dramatizálom túl?

Szakértőnk válasza a Biszexuális lennék? kérdésre

Kedves Kérdező,

a szexuális magatartásunk nagy része tapasztalati elemeken nyugszik. Ezekben a tapasztalatokban benne van a neveltetésünk, a társakkal szerzett tapasztalataink, a média és persze a mindennapi társas érintkezéseinkben szerzett élményeink. E tanulási folyamat ereményeként a felőtt emberek nagy része valahol a biszexualitás és a heteroszexualitás pólusa között helyezkedik el! Az a véleményem, hogy szó sincs túldramatizálásról, sokkal inkább egy tanulási folyamatban jogosen felmerülő kérdésekről.

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor