Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / A fiúk és a randizás...
  

A fiúk és a randizás...

ora 2015-02-19 00:01:17
Jó estét kívánok Doktornő!
A nevem S.Eliza, 13 éves vagyok.
Attól tartok, én kicsit más vagyok mint a körülöttem lévő emberek. A lány osztálytársam folyton a fiúkról beszélnek, megakarnak nekik felelni, szépítgetik magukat nekik, pedig anélkül is szépek.
És én ezt nem értem!
Az anyukám is szokott olyanokat mondani, hogy: "Olyan fiút válassz magadnak férjnek, aki majd eltart téged!"
Ezt sem értem. Én nem tudnám eltartani magamat?
A múltkor a szomszédunk, Dávid is elhívott randizni, de amikor megpróbált megcsókolni, én megfutamodtam.
Se ő, se a többi fiú nem tetszik a környezetemben. Mamámon kívül mindenki azt mondja, ideje lenne elkezdeni randizni, hiszen már 13 éves vagyok.
Tudom, hogy valami hiányzik az életemből, de ez a valami nem a fiúk! Tökéletes az életem nélkülük. Valahogy másképp tekintek rájuk, mint a többi lány.
Ön szerint miért van ez így? Elvégre maga a pszichológus, biztos van erre valami ésszerű magyarázat!
Minden tiszteletem az Öné;
Viszontlátásra!

Szakértőnk válasza a A fiúk és a randizás... kérdésre

Kedves Eliza!

Nem mindenki érik ugyanabban az ütemben. 13 évesen semmiről nem vagy lekésve. Lehet, hogy neked az érdeklődésedet még más köti le. Elég valószínű, hogy idővel te is vágyni fogsz párkapcsolatra, igényed lesz a barátságon kívül másféle intim (nem kizárólag szexuális értelemben) kapcsolatra.

Az pedig hogy milyen típusú párt választasz majd felnőtt korodban (tartson-e el pl.),  majd ráérsz akkor eldönteni, hisz a serdülőkor önmagunk kereséséről szól.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések