Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Ez nagyon ciki?
  

Ez nagyon ciki?

ora 2015-01-12 17:32:11
Tisztelt Szakértő!

17 éves lány vagyok és most alakulóban vagyok egy fiúval. Nem az első barátom nagyon tetszik és nagyon értelmesen el lehet vele beszélgetni. Szeretném ha ez komoly kapcsolat lenne és tudom,hogy mindenkinek vannak hibái de engem az nagyon zavar benne h nem valami jó a helyesírása. Viszont jó iskolába jár meg tényleg egy nagyon komoly srác, látszik rajta, hogy intelligens de mondta, hogy a helyesírás az mindig is a gyengéje volt. Nekem ez eléggé alap dolog azért, hogy rendesen hiba nélkül írjon valaki. A kérdésem az lenne,hogy ezt el lehet e nézni ha ezt leszámítva még nem találtam benne hibát?

Szakértőnk válasza a Ez nagyon ciki? kérdésre

Kedves Kérdező!

A rossz helyesírásnak állhatnak a hátterében hiányosságok, amiket nem tanult meg helyesen a barátod az általános iskolában, állhat a háttérben alacsony intellektuális képesség vagy diszgráfia, azaz írási nehézség. Mivel a barátod „jó iskolába jár”, intelligensnek tűnik,  értelmesen lehet vele beszélgetni, akkor nem az IQ-jával lehet a probléma. Feltehetően az oktatási hiányosságokat is kiküszöbölte volna már, ha tudná. Az írási nehézség azonban csak fejlesztés hatására változik, nem tehet róla az illető és rengetegen szenvednek tőle a hétköznapokban.

Ha a barátodat is zavarja, illetve befolyásolja a tanulmányi eredményét és a továbbtanulási lehetőségeit, a helyi Pedagógiai Szakszolgálat Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottságnál a szülei kérhetnek egy erre irányuló vizsgálatot és jogosult lehet terápiára.

Mindez azonban nem hiszem, hogy befolyásolja a párkapcsolatotokat, melynek sikerességében számos más lényeges tényező játszik szerepet (tisztelet, őszinteség, hűség, szeretet, közös hullámhossz-tehát az érzelmek; a közös érdeklődés…stb.)Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések