Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Még szeretem és azthiszem...
  

Még szeretem és azthiszem, ő is engem

ora 2014-11-08 22:16:34
Kedves doktornő!
Nemrég szakított velem a barátom mert családi okok miatt el kellett költöznie az ország másik végére majdnem hat hónapig voltunk távkapcsolatban. Nagyon közel kerültünk egymáshoz igaz nem feküdtünk le. Miután szakított velem amit nem is a szemembe mondott hanem csak Facebookon nagyon rossz kedvem lett lassan már 3 hónapja volt de még mindig fáj mert egy barátnőm próbálja mégjobban ellenem fordítani a volt barátomat ami nagyon rosszul esik. Ráadásul bele is keverte egy nagyon rossz társaságba ahol csak isznak és cigiznek 13-15 évesen. Nem régen amikor hazajött két nagyon jo barátnőm segítségével összehoztunk egy találkozót és próbáltunk beszélgetni de ebből is csak az lett hogy összezavarodtam. Mert amikor elköszöntünk ő ugy köszönt el, hogy: Tudod mi a rossz? Az hogy még mindig szeretlek. Csak annyit mondtam hogy én is. Nagyon kiborultam mert szeretem őt. El fogom tudni felejteni? Egy pár év múlva lehet még esélye a dolognak? Hogyan probájam kiszedni ebből a rossz társaságból? Igaz hogy csak havonta jön le 2-3 napra de akkor sem kéne neki cigizni és inni 14 évesen.
Köszönöm a segítséget/tanácsot előre is!

Szakértőnk válasza a Még szeretem és azthiszem, ő is engem kérdésre

Kedves Kérdező!

Valós az aggodalma, 14 évesen az alkohol nagyon káros, hiszen ilyenkor még az idegrendszer, az agy még fejlődik, és a fejlődő idegreendszerre részegedni nagyon veszélyes. Persze felnőtt korban is káros az alkohol. Mindezek mellett Ön nem nagyon tud mit tenni, főleg, ha csak havonta találkoznak. Mondja el neki aggodalmát, és hogy fontos lenne Önnek, hogy ő vigyázzon magára, és egészséges maradjon.

Hogy mit tudna kezdeni ezzel az utolsó vallomással? Nehéz kérdés. A távolság miatt nagyon nehéz lenne megoldani a párkapcsolatot, de fontos lenne, hogy megbeszéljék ezt a helyzetet. Úgy érzem, hogy ezt még nem zárták le teljesen, úgyhogy mindenképpen beszéljék meg ezeket az érzéseket. Ha ezek után is úgy döntenek, hogy külön maradnak, még akkor is könnyebb lezárni, és elengedni valakit, mint így. És igen, talán még pár év múlva újra is tudják éleszteni ezt a dolgot, de akkor is fontos lenne kimondani az érzéseiket. Természetesen elfelejteni nem fogja tudni, és lehet hogy sokáig fog fájni ez a veszteség. Ha úgy érzi, hogy egy év múlva is nehéz elengedni, kérjen segítséget szakembertől.

 

Minden jót!Ivady Anita, pszichológus Ivady Anita, pszichológus
Hirdetések