Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / tinédzserek szexuális éle...
  

tinédzserek szexuális élete II

ora 2014-11-07 16:17:56
T. Válaszadó(k)!
A kb. 2 héttel ezelőtt feltett kérdésemre (tinédzserek szexuális élete) kettős megoldást találtunk. E hét hétfőn (nov. 3.) vettünk egy terhességi tesztet. Mivel annak eredménye nem volt teljesen tiszta számunkra így kedden elmentünk egy nőgyógyászhoz, akitől csütörtökre kapott időpontot a barátnőm. A vizsgálat kimutatta a terhességet. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy 5,5 hetes terhes. Szóval kezdődnek a bonyodalmak. A szüleink ugyan mindenben támogatnak majd. A születendő gyermekünket szeretnénk megtartani. Az viszont tény, hogy nagyon megijedtünk attól, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő 8-9 hónapban valamint az utána következő 18-20 évben.
Jogosak-e ezek a kettős érzések amik bennünk vannak?
A válaszát megköszönném!

Szakértőnk válasza a tinédzserek szexuális élete II kérdésre

Kedves Kérdező!

Teljesen jogosak lehetnek az ilyen érzések. Teljesen természetes, hogy megijed ilyenkor az ember, még a tervezett babák esetén sem könnyű. Nehéz, de boldog feladat elé álltok. Szüleitek ha támogatnak benneteket, az nagyon nagy segítség!

A gyermekvállalás felelősség, és teljesen átrendezi az eddigi életeteket. Érdemes lenne megszervezni, hogy hogyan készülhettek fel a felmerülő nehézségekre. Persze mindenre nem lehet felkészülni, de fontos, hogy legyen legalább egy megoldási stratégiátok. Vannak tanácsadások, illetve az orvosoktól, védőnőtől is kérhettek tanácsokat, segítséget. Szüleitek is rengeteget tudnak segíteni azzal, hogy elmesélik, hogy ők hogyan küzdöttek meg ezekkel az érzelmekkel.

Az ellentmondó érzésektől kezdve az önvádon át sok érzés jelentkezhet ilyenkor. Nagyon változatos érzések törhetnek föl. Egy biztos, hogy ha meghoztátok a döntést, akkor többé ne hibáztassátok magatokat!

Minden jót, és sok örömet kívánok!Ivady Anita, pszichológus Ivady Anita, pszichológus
Hirdetések