Depresszió

2014.10.31.
Kedves szakértő!
Még régebben érdeklődtem a depresszióról, ön pedig küldött nekem linkeket. Leírnám, hogy az oldalon található "Serdülőkori depresszió" című cikkből mi igaz rám: Tehetetlenség érzése, tevékenységből való kimaradás, társaság kerülése, alacsony önértékelés, érdemtelenség érzése, koncentrálási nehézség. Néha apró dolgokon húzom fel magam.
Tippekkel kapcsolatban: 1. Mozgás: hétfőn,szerdán 45 perc, csütörtökön másfél óra, pénteken 2 óra mozgás
3. Úgy érzem,senki nem tud segíteni...
5. A pesszimizmus túlságosan eluralkodott rajtam és a legrosszabb, hogy már a türelmemet is elvesztettem. Eddig nem jelentett gondot valamire várni, már igen (pl nem tanulok itthon sokat, mert nincs türelmem végigolvasni a leckét)
Mit tudnék tenni? Depressziós vagyok?
Miért olyan drágák a pszichológusok? :)
Válaszát előre is köszönöm

Szakértőnk válasza a Depresszió kérdésre

Kedves Kérdező!

Igen, elképzelhető, hogy Ön depresszióban szenved, de az önmaga diagnosztizálása helyett jobban tenné, ha szakemberhez fordulna. Igen, a pszichológusok pszichoterápiája drága. Azért mert a pszichológia drága képzés, és a pszichológus a személyiségével dolgozik, nem eszközökkel. Ha egy kapalácsot használunk, akkor a kalapácsnak nem kell kipihennie magát, nem kell regenerálódnia. A személyiséggel más a helyzet. A pszichológusok személyisége nagyon igénybe van véve a pszichoerápia során, és hiába szeretik a munkájukat, attól ez még egy nehéz munka. Ezt kell megfizetni.

Mindemellett választhat pszichiáter szakorvost, aki gyógyszeres segítséget nyújthat, ami olcsóbb, de számolni kell a mellékhatásokkal.

Mind a gógyszerek, mind a pszichoterápia is hatékonyan kezeli a depressziót, a legjobb a kettő kombinációja.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor