Miért félek?

2014.10.31.
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
13 éves fiú vagyok
Régen nagyon szerettem volna elmondani sok mindent, h miket tudok, és most kezdek úgy igazán kibontakozni magamból én úgy érzem, és ezért pár rosszat akaró nagyszájúnak vél, de ez felesleges.
Például, hogy tudok a szeretkezésről 11 évesen (koránérő típus vagyok, doktorok szerint simán 1-2 év rámjöhetne lelkiismeretfurdalás nélkül) és most, hogy 13 vagyok nem is kaptam felvilágosítást, mert szerintem szüleim érezték, hogy tudok én már róla, és apukám már viccelődik vele ezzel. És, hogy én mindig ilyen eleven, őrült ember vagyok :D És ezt elfogadják, így mindenki szerint jópofa vagyok, de néha kicsit sok vagyok. Ennyi lenne példaként.
És már nagyon régóta nyomasztja a szívem, hogy videózni szeretnék, és ha titokban elkezdeném, akkor nagyon nehéz lenne, de inkább az lenne a gond, ha ez kiderülne valahonnan, vagy valami jogi dologba keverednék okok nélkül, vagy valaki megtudja címem. És ez hátráltat, de félek, hogy mit szólnak hozzá, mert kezdek mostanában egy kis technikai szakértő lenni egyik programozó ismerősöm szerint. És igen rég óta vágyok, de ez nem jön ki belőlem sehogy sem :( Mindig mást mondok, pedig egy nagyon kedves, aranyos, megértő családom van, noha nem normális néha, de nekm így tökéletes. És félek elmondani, főleg, hogy nem is értenek a technikai dolgokhoz, és itthon én vagyok a kis szerelő, aki ezeket a dolgokat javítja, tanítja, készíti. És ebből iskolában korrepetálok is :)
Nagyon szeretnék videózni Youtubeon, no ha kezdőként is, de én nekem is tanulnom kell még egyet, s mást. És szeretnék ebből kifolyóan elmenni a videós rendezvénykre PlayIT, PlayKID, OVS és ez a 3 a nagy álmom, hogy egy kicsi videós legyek, akihez odajön 1-2 ember, aki szereti amit csinálok. De ha nem is jönnek hozzám, akkor találkozzak kedvenc videóisaimmal, és egy a gond, hogy egyedül 13 évesen nem engednének el, és még igazából mellé 340 km kb. 2-3 óra az út el, és akkor le is az nagyon sok üzemanyag, és a jegyekre megspóroltam már az összeget, de inkább elköltöttem más fontos dolgokra, mert tudom, hogy 18 éves koromig nem fogok eljutni oda :( És akkor nem biztos, hogy már ott lesznek a videósok.
Ez a nagy ,,traumám" jó ideje, és félek elmondani nekik :( És ebből kifolyóan rengeteg kedves emberrel ismerkedtem meg az interneten akikkel szinte napi szinten tartom a kapcsolatot, és mindig hazudok, hogy az osztálytársammal beszélek, mert szerintem nem nagyon örülnének neki, hogy ismeretlenekkel beszélgetek, akik már persze a barátaim is.
Ha tudna/tudnának valami tanácsot adni azt nagyon megköszönném, mert a családomtól picit tartok, hogy mit reagálnának rá.
Előre is köszönöm :)

Szakértőnk válasza a Miért félek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nehéz így fiatalon megtalálni a szülőkkel a hangot. Szerintem a szülei jót akarnak Önnek, ebben biztos vagyok. Ha titkolózik, az bennük is gyanakvást vált ki! Mindenképpen beszélje meg velük ezt a célját, ezt a videos vágyát. Magyarázza el, nekik, hogy az interneten talált barátokkal mirtől beszélgetnek, stb. Igen, hosszú idő lesz talán, amíg megértik, de ha tudják, hogy mit szeretne, akkor biztosan támogatnák. Legyen őszinte.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor