Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / tinédzserek szexuális éle...
  

tinédzserek szexuális élete

ora 2014-10-26 00:07:04
Tisztelt Doktor Nő! Tisztelt Doktor Úr!
Én egy 17 éves srác vagyok. A barátnőmmel az elmúlt hónapban több alkalommal éltünk szexuális életet. (Ez az utóbbi 9-10 napra nem vonatkozik.) A barátnőm menstruációja már 8 napot csúszik. Egyre jobban tartunk attól a következménytől, hogy a védekezések ellenére a barátnőm teherbe esett.
Esetleges terhesség esetén MI úgyérrezzük, hogy a készen állunk egyébként arra, hogy VÁLLALJUK a GYEREKET. A szüleink megosztottak a kérdésben.
Ön szerint mennyi esély van arra, hogy védekezés mellett is a barátnőm teherbe esett? Mi a teendőnk most?

Szakértőnk válasza a tinédzserek szexuális élete kérdésre

Kedves Kérdező!

Érdemes mindenképpen terhességi tesztet csinálni, vagy nőgyógyász szakorvost felkeresni a barátnődnek. Ezekre a vizsgálatokra elkísérheted, de a gyógyszertárban, vagy drogériában kapható gyorstesztet meg is csinálhatjátok otthon is. Az orvos segítségével kideríthető az is, ha negatív az eredmény, azaz nincs terhesség, akkor miért késik a menstruáció. Pozitív eredmény esetén pedig az orvosi konzultáció mindig fontos!

A gyermekvállalás kerdése ilyen fiatal korban tényleg nagyon megosztó, de én úgy gondolom, hogy szüleitek a legjobban akarják nektek. Fontos átgondolni azt is, hogy ha megtartjátok a babát, akkor hogyan tudjátok ellátni, miből fogtok megélni, hogyan teremtitek elő a babának ami kell, és hogyan fog alakulni a Ti továbbtanulásotok. Ha megtartjátok a babát, akkor mindenképpen a szüleitekre lesztek utalva valamilyen szinten.

Beszéljétek meg a lehetőségeket, kérjétek az orvos és a szülők segítségét! Ez egy nagyon komoly döntés.

Minden jót!Ivady Anita, pszichológus Ivady Anita, pszichológus
Hirdetések