A kutyám és a barátom is féltékenyek

2014.10.24.
Kedves Doktornő!
Már lassan fél éve megismertem egy fiút, akivel sokáig találkozgattam is, sőt közösségi oldalon is beszélgettünk. ( Ott ismerkedtünk meg. ) Kiderült, hogy egy helyen lakunk. Ennek megörültem. Az első találkozón egy kicsit félénk voltam, ezért úgy gondoltam, hogy ne csak kettesbe legyünk, hanem hármasban, ezért magammal vittem a kutyámat is. A kutya nem ugatta meg, igazán kedvesen viselkedett vele. A találkozón akárhányszor közeledni akart felém, a kutyám elhúzta tőlem. Vagy halk morgással jelezte számára, hogy ne jöjjön közelebb hozzám. Először nevettem rajta, hogy a kutyusom féltékeny. Ő egy nagytestű német juhászkutya. Ráadásul ő is fiú.
Már a negyedik ilyen találkozás után, kezdtem azt észre venni, hogy nem csak a kutyám féltékeny erre a "barátomra", de a barátom is féltékeny a kutyámra, mert az nem engedi a közelembe..
Ilyenkor mi a teendő? Zárjam el a kutyát, amikor átjön hozzám találkozni a fiú? Mindkettő féltékeny a másikra és ez engem kényelmetlen helyzetbe sodor.. Nem tudom mit tegyek velük.
Kutya nélkül találkozunk? Vagy ez valamiféle jel, amire a kutyám akar figyelmeztetni? Rosszat láthat a fiúban? Vagy a fiú a kutyában? Egyik sem kedveli a másikat..

Szakértőnk válasza a A kutyám és a barátom is féltékenyek kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos a kutyákhoz nem értek. Nem tudom, mit kellene tennie, ha a kutya így viselkedik. De a barátja biztosan kellemetlenül érzi magát amiatt, hogy a kutya így reagál. Főleg, ha Ön a kutyát helyezi előtérbe, és nem a barátja igényeit. Úgy gondolom, hogy jobban tenné, ha a kutya nélkül találkoznának a barátjával, vagy ebben az esetben egy kutyás szakértőt megkérdezni.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor