Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / kit válasszak 2 ?
  

kit válasszak 2 ?

ora 2014-10-20 07:33:46
Tisztelt doktornő !2014-09-24 07:50:37kor irtam üzenetet amire ön válaszolt is nekem a kit válasszak témakörben az emailem szerint 10hónap 19-én. Nagyon köszönöm a válaszát! Szeretném még kifejteni bővebben a problémát , teljesen tanácstalan vagyok. Ugye a jelenlegi párom akit írtam hogy jól megvagyunk (el mondtam neki, hogy nem érzem ugyan azt amit kellene és nem is akarta elhinni most ugyan úgy vagyunk mintha semmi nem történt volna, nem is kérdezi hogy most mit érzek vagy mi legyen egyszerűen mintha semmit nem mondtam volna neki) szóvel vele kapcsolatba a jövőnket tekintve az a helyzet hogy szeretne kimenni külföldre velem, én is szeretnék csak ő egy távolabbi országba mert ott lenne a szakmájába nagyon jó állás szívesen mennék ha a családommal is tudnék mindig találkozni én közelebb szeretnék menni, de neki ott nem sok lehetősége van, és ne, tudom hogy ha 1 év múlva oda kerülünk lehet miattam ezt nem adná fel vagy ha igen akkor idézőjelesen kényszerből, miközben ő nem ezt szeretné. Vele a jövőnk is biztosan jó lenne anyagilag , de lehet hogy pont e miatt lennének problémák, hogy ő jól keres én is dolgozom de koránt sem olyan jó állással mint akár ő.....es ugye abből sok problémalehet(az is előfordulhatna hogy én nem találok munkát arra).
Másik fiú is kijönne velem szívesen a közelelebbi helyre neki lenne ott munka mert onnan kapnánk segítséget munkahely ügybe, és én is könnyebben találnék munkát, lehet kevesebb kereset lenne de szerintem többet ér a család mint a pénz ahol csak ketten lennénk egy távoli helyen... NEm tuom mit tegyek és ezek a más tervek is nagyon elkeserítenek a jelenlegi párommal. Ha ezt a szempontot nézem úgy érzem mindenképpen a másik fiú(aki barát) lenne a megfelelő, csak az érzelmeimet nem tudom hová tenni és néha ezt érzem néha azt..... ha bele gondolok hogy meg mondom a jelenlegi barátomnak hogy vége nagyon sajnálom :( nem tudom hogy ez sajnálat vagy szeretet. Előre is köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a kit válasszak 2 ? kérdésre

Kedves Kérdező!

Teljesen érthető a dilemmája, az, hogy tanácstalan, hiszen rengeteg érvet és ellenérvet felsorakoztatott. Mindemelett úgy gondolom, hogy elsősorban Önagában kellene eldönteni, hogy Ön mit akar, és azserint hozni döntést akár a jövő, akár a külföldi munka esetén. Bármely kapcsolatot is választja, a másik úgyis azt szeretné, hogy Ön boldog legyen, és jót akarnak Önnek. Így mindenképpen azt tanácsolom, hogy a saját érdekeit nézze elsősorban. Bárhogyan is dönt, ne sajnálatból maradjon valakivel, és ne is az anyagi dolgok miatt, hanem mert szereti. És Ön legyen boldog.

Üdvözlettel:

 Ivady Anita, pszichológus Ivady Anita, pszichológus
Hirdetések