Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Korkülönbség
  

Korkülönbség

ora 2014-10-16 21:40:55

Kedves doktornő!
Elég kellemetlen témával kapcsolatban írok, mivel eddig senki nem tudott igazán segíteni. Részben azért, mert koromnál fogva be vagyok skatulyázva, ezért végig sem hallgatnak, de már rávágják, hogy gyerekes vagyok hozzá, és nem elég érett - mindezt anélkül, hogy a koromon kívül bármit is tudnának rólam. A velem egykorúak pedig teljesen másként látják át a helyzetet, így pláne nem tudnak benne segíteni.
14 éves lány vagyok, és tetszik egy 21 éves fiú. Az egész dolog bő 2 hónapja történt egy kisebb sportösszejövetelen. Mivel ő is játszott, megtudtam a nevét, bár akkor azt hittem, hogy ez csak egy laza délután lesz, ahol éppenséggel akad egy helyes srác, akire másnap már nem is fogok emlékezni. Amikor hazaértem, kíváncsiságból rákerestem interneten, és meg is találtam. Pici kutakodással elég sok közös ismerősre bukkantam, és egyéb apró kis dolgokra, amiből összeállt bennem a kép; hogy tulajdonképpen ismerem. Bejelöltem őt annak ellenére, hogy tudtam, ez nem jelent semmit, semmi nem fog elindulni.
Minden nap találtam valamit/valakit ami még egy közös kötelékként szolgált, de sajnos egyik sem olyan erős, hogy azt megragadjam. A közös ismerőseink... Nos, egy faluban lakok velük, távolról láttuk egymást, és ebben ki is telt a nagy ismertség velük.
Szeretnék vele valahogy elkezdeni beszélgetni, de elkezdeni sem tudom. Nincs meg ahhoz a kellő ismertség. Ahol esetleg találkozni tudnánk az egy tábor nyáron, amit a nagybátyja szervez, és testvérével szokott ott segíteni. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy edzőnek készül, és velem egykorúakat edzene, így megint feljön a dolog, hogy gyerekként kezelne, legalábbis ameddig rendesen meg nem ismer, addig biztos. Utána szíve-joga lenne eldönteni, miként kezeljen, hogy tekintsen rám, de ez még nagyon messze van. Most egyenlőre ott tartunk, hogy sehol. Azóta se láttam, nem is beszélünk és nem tudom mit kéne tenni. Mit tanácsolna?
Előre is köszönöm szépen és elnézést a nagy terjedelemért!

Szakértőnk válasza a Korkülönbség kérdésre

Kedves Levélíró!

A korkülönbség ebben az esetben azért fontos, mert Ön még kiskorú. Itt én nem az Ön értelmi képességeire, és érettségére gondolok, hanem ez egy jogi dolog, és komolyan kell venni. Ez azért probléma, mert egy nagykorút -mondjuk ha komolyabbra fordul a dolog-, emiatt akár meg is büntethetnek. Úgy gondolom, hogy ha egy sportágban vannak, akkor még úgyis fognak találkozni, ha annyira tetszik Önnek a fiú, érdemes lenne egy-két évet várni az ismerkedéssel, amikor Önt is komolyabban fogja venni, illetve amikor már nem lesz büntetőjogi következménye a kapcsolatuknak.

Üdvözlettel:Ivady Anita, pszichológus Ivady Anita, pszichológus

- hirdetés -