Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Össze vagyok zavarodva
  

Össze vagyok zavarodva

ora 2014-10-08 19:47:43

Üdv , a tanácsát szeretném kérni mivel már egyedül bele őrülök a gondolataimba.
nos, az a helyzet hogy van egy barátom /18 éves.. én 15 vagyok/ együtt vagyunk 4 hónapja . eddig minden jó volt, sokat voltunk együtt, boldog voltam stb.. de kb 3 hét óta azt érzem hogy elmult valami. és nem sokkal ezután az történt hogy egy haverom rám irt hogy nincs e kedvem összefutni dumálni stb. mondtam de persze végülis miért ne.találkoztunk de fé óra mulva elkezdett esni az eső. haza akartam indulni de mondta hogy menjek felhozzá megnézni egy filmet aztán majd hazavisz / ő 20 éves. és tudom eléggé idősek hozzám de nem nagyon találom meg a közös hangot velem egykoru 15-16 évesekkel/. egy kis gondolkozás után bele mentem hogy felmenjünk. elkezdtünk nézni egy filmet. Nagyon jól éreztem magam vele. Sőt rég nem éreztem magam ilyen jól senkivel. nevettünk, bolondoztunk.. egyszerűen jó volt. este 8 kor haza vitt.
másnap is rám irt hogy találkozzunk
én is látni akartam őt, vonzalmat éreztem iránta. ugy éreztem hogy muszály látnom őt mert ha nem belehalok. még a találkozot a barátommal is lemondtam ezért. /ezen a tettemen még én is elcsodálkoztam./ szoval találkoztunk megint nagyon jó volt és épp "játszottunk" valamit és leugrottam a földre ő meg elém ült és egy ideig nézett aztán megcsókolt. és én.. visszacsokoltam.. és volt egy olyan érzésem hogy büntudatom van a barátom miatt mert nem ezt érdemli de mégis élveztem és nem bántam meg szerintem. aztán még ugyanazon az estén feljött hozzánk itt volt hajnal 3ig. és akkor is csókolóztunk meg jól éreztük magunkat.. másnap beszámoltam erről az egészről a barátomnak. és ugy döntöttem szakitok vele . haza jöttem. de neméreztem jol magam . teljesen össze voltam zavarodva. nem tudtam mit akarok. felhivott az az anyja a volt barátomnak hogy nagyon szarul van öngyilkos akart lenni. csak én segithetek neki. muszály volt átmennem nem hagyhattam h bármit csináljon. kibékültem vele.. de nem tudom .. azóta nem beszélek a 20 éves haverommal.. pedig nagyon sokat gondolok rá. minden nap. :( és jobban érzem azt hogy vele szeretnék lenni. vagy lehet nem is ezt érzem. hanem azt hogy nem vagyok boldog. hogy hazugságban élek. és nem tudom mi tévő legyek... segitséget szeretnék kérni. Köszönöm !

Szakértőnk válasza a Össze vagyok zavarodva kérdésre

Kedves Levélíró!

Mindenképpen cselekedjen úgy, ahogyan érzi! Hallgasson az érzéseire. Sajnos az öngyilkossági kísérletek gyakran következnek be szerelmi bánat miatt. De fontos, hogy ezt a másik teszi önmagával, és nem az Ön hibája, nem az Ön bűne. Öngyiklossággal nem lehet kicsikarni szerelmet. Ha nem szereti már a barátját, akkor hagyja el. Ne a sajnálat miatt maradjon vele, mert az neki sem jó, még akkor sem, ha ő most így érzi. A barátja édesanyjának is meg kell értenie ezt. Kényszerből, bűntudatból ne maradjon egy kapcsolatban. Más öngyilkossága nem az Ön felelőssége.

Üdvözlettel:

 Ivady Anita, pszichológus Ivady Anita, pszichológus
Hirdetések