Mit tegyek?

ora 2014-10-01 17:41:26
Rólam elöljáróban csak annyit hogy 22 éves vagyok, és lassan 1 éve dolgozom egy cukrászdában, és most a gondom.
Jött hozzánk 3 hete egy új lány mint eladó, szimpatikusak voltunk egymásnak talán a csillagjegyünk miatt is, mindketten vízöntők vagyunk, csupán 2 hét van közöttünk. Nem is próbálkoztam közelebbi kapcsolatot kialakítani, mivel neki egy hosszú kapcsolata van. Viszont Ő írt nekem, és nagyon úgy éreztem -mint később kiderült Ő is- hogy egy hullámhosszon vagyunk már a kezdetektől. Szóval elkezdtünk beszélgetni, utána felvetettem a találkozás ötletét is, egy szimpla sétát kell elképzelni. Nagyon jól éreztük magunkat, mint a filmekben..csak úgy röpültek az órák, mintha ezer éve ismernénk egymást. A találkozó vége felé viszont elcsattant egy csók, amire mai napig nem vagyok büszke, és nem tudom hogy alakult volna ez a történet ha nem történik meg. Persze kölcsönös volt, de ez sem mentség rá.
A történet ott kezd érdekessé válni hogy mi egy helyen dolgozunk, így elkerülhetetlen hogy találkozzunk, lássuk egymást és érezzük a másik illatát. Nagyon nehéz volt a helyzet mert mint kiderült egymásba szerettünk, és nekem igazán nehéz volt a tudat hogy mással van együtt, utána rájöttem persze hogy jelen helyzetben én vagyok a másik. Pár hete folyik az hogy munkában meg-megcsókoljuk egymást, amikor találkozunk mintha együtt lennénk. Azt mondja nekem hogy fél lezárni egy régi kapcsolatot azért hogy egy újban legyen. Igazából egy magabiztos férfinak tartom magam aki tudja mikor mi a helyes döntés, de most én sem tudom mit tegyek. Rengeteget beszélünk telefonon, rettentően félünk attól a döntéstől amely odáig vezetne hogy elveszítjük egymást, ezért inkább mindketten struccok módjára a "homokba dugjuk a fejünket" és próbálunk a mának élni, de nem tudom hogy ezt meddig lehet csinálni. Tudom azt is hogy egy több éves kapcsolatot nem 1 hónap lezárni, viszont félek attól hogyha még jobban elmélyülök ebben az egészben akkor egy esetleges csalódás után nagyon a padlón leszek. Ott a másik véglet is hogy szakít a barátjával és együtt leszünk, amelyik a felhő napos oldala, de a remény a legrosszabb dolog a világon mert egy olyan képet vetít ki amely talán sosem valósul meg.
Előre is köszönöm a válaszát.:)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban, ez egy nagyon bizonytalan helyzet és a lány döntésétől függ, hogy a két végletes, nagyon jó vagy nagyon rossz lehetőség közül végül melyik valósul meg. Sosem könnyű az ilyen helyzeteket kezelni, de azt gondolom, ebben az esetben tényleg a lánynak kell eldöntenie, hogy mit akar. Könnyen elképzelhető, hogy ha megpróbálsz nyomást gyakorolni rá, az negatív érzéseket vált ki belőle és vagy elhamarkodottan dönt, amit később megbán vagy tőled kezd eltávolodni, mintegy menekülve a nyomás elől. Azt javasolnám, adj még neki időt, mondjuk pár hónapot, próbáld megérteni, hogy ő is nehéz helyzetben van és bízz benne, hogy ugyanazt érzi irántad, mint te őiránta. Emlékszel, milyen volt, amikor rájöttél, hogy jelen helyzetben te vagy a másik? Most is te vagy a másik! Az, hogy még nem hozta meg a döntést, hogy veled legyen, nem jelenti azt, hogy nem is fogja vagy hogy nem viszonozza az érzéseidet. Beszélgessetek, töltsetek együtt  minél több időt ésmeglátod, ha tényleg működik a kapcsolatotok és boldogok vagytok egymással, eljön majd az idő, amikor túlteszi magát a félelmein és lép.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések