Segítség, depressziós vagyok a teszt szerint

2014.09.24.
Tisztelt Doktornő.
15 éves lány vagyok, és az imént töltöttem ki a depresszió tesztet. Depressziósnak minősített, ezt már sejtettem magamról. Az utóbbi időben nem igazán örültem semminek (szülinapomkor kaptam ajándékot a barátnőimtől, de egyszerűen nem éreztem magam olyannak, amit boldognak lehetne nevezni.) Sokat veszekedek a szüleimmel is. Gyakran és hamar leszek ideges. Interneten is megismerkedtem egy barátommal (több, mint 2 hónapig mindennap vagy 5 órát voltunk fenn, nagyon jó barátnak érzem) de elment a netük, és mindenféle rossz dolog történt vele, miután összebarátkoztunk. Úgy érzem, az én hibám. Mert utálnak engem odafönn, és mindenki rosszat akar odafönn. Nem vagyok vallásos, nem járok templomba, semmi ilyesmi. Ettől függetlenül facebookon tartjuk a kapcsolatot, de egy ideje nem írt, már vagy 2 hete. pedig általában hetente ad magáról valamiféle jelet.
Nem bírok bízni senkiben. Jártam tavaly pszichológushoz, de ma már nem látom értelmét. Neki sem voltam képes gyakorlatilag semmit elmondani. Tudom, hogy nem lenne szabad, de félek attól, hogy hibázok, és leszidnak miatta. Interneten viszont jobban ki tudok nyílni. De mikor mondjuk egy volt barátom rám ír, és megkérdezi hogy vagyok, nem tudom azt mondani, hogy rosszul.
Köszönöm, hogy elolvasta.

Szakértőnk válasza a Segítség, depressziós vagyok a teszt szerint kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos, akárhogy is nézzük, személyesen, terápiás helyzetben tud hatékonyan segíteni egy pszichológus. Néhány levélváltás nem hiszem, hogy elég lenne ahhoz, hogy a depresszív, bizalmatlan aktuális állapotodon segítsen változtatni. Mindenképpen azt javasolnám, hogy menj vissza a pszichológusodhoz vagy keress egy másikat és igyekezz annyira menyílni, amennyire úgy érzed, hogy képes vagy rá. Nem baj, ha több idő kell hozzá, ez a munkája, el fogja fogadni és segíteni fog benne!

Érdemes lenne egyébként is megpróbálnod kommunikálni a külvilág felé, hogy nem érzed jól magad és elmondani, hogy mit szeretnél, mire lenne szükséged ahhoz, hogy jobban legyél. Ha eleinte nehezebben megy az embereknek elmondanod, mi zajlik benned, próbáld megy egyszerűen csak kiírni magadból. Már attól is jobban fogod érezni magad!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor