Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / barát, vagy több?
  

barát, vagy több?

ora 2014-09-08 21:26:41
Kedves Szakértő!
Elég fura szituációba kerültem, az elmúlt időszakban. Van az osztályomban egy srác, akiről ezelőtt már többször megállapítottam, h helyes, meg minden, de nem volt komolyabb, sőt, 8 év alatt jóformán nem is beszéltünk, viszont most a végzős évünk alkalmából volt egy 1 hetes kirándulásunk, ahol végre dumáltunk, és nem csak felszínesen, hanem lelki dolgokról is, és hát az a helyzet, h megtetszett. A probléma csak az, h pár hónapja foglalt.
De nem is ez a bonyolult, hanem az, h ezt az egész barátkozós, dumálós dolgot nem én akartam eredetileg nagyon, hanem ő. korábban egy őszinteségi játékban olyanokat írt nekem, h ha bármi gondom van, vagy beszélgetni szeretnék, menjek nyugodtan, meg h pozitívan gondol rám, de mindezt már akkor amikor barátnője volt. meg aztán ott van az is, h ha a teremben elmegy mellettem 90% h a vállával, vagy valahogy hozzámér. Ezt még be lehet tudni barátkozós közeledésnek, vagy most mi van? nem tudok kiigazodni rajta. a másik probléma meg az, h én akár barátként is szívesen dumálnék vele néha, de nem tudom meddig mehetek el az ismerkedéssel, ami még nem megy túl a határon.
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a barát, vagy több? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ebben a helyzetben teljesen természetes, hogy nem tudod, hol van az a bizonyos határ, hiszen nem is a te határodról van szó, hanem a srácéról. Sőt, az is kérdés, hogy a párkapcsolatában milyen határok vannak, mi az, ami még belefér. Rengeteg más bizonytalan tényező is van a történetben, hiszen nem tudni azt se, hogy a barátnőjével mennyire komoly a dolog. Azt javasolnám, beszélgess, ismerkedj, barátkozz vele nyugodtan és ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy ő hogy érez, meddig akar elmenni, kérdezz rá bátran. Biztosan ő is érzi, hogy az egymás felé történő közeledésetek felveti ezeket a kérdéseket és mindkettőtöknek könnyebb, ha tisztázzátok ezeket. Azt, hogy barátság alakul majd köztetek vagy valami több, ez nem befolyásolja, de azt mindenképpen segíti, hogy felszabadultabban érezzétek magatokat egymás társaságában.

Minden jót!.

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések