Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Alkoholprobléma
  

Alkoholprobléma

ora 2014-09-04 21:43:11
Tisztelt doktornő!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményük arról ha egy lány részeg lesz? A kortársaim közt úgy veszem észre egyre elfogadottabb már.. de mégis, érdekelne egy idősebb véleménye is.
Most is voltam aug. 27-30 gólyatáborban és úgy érzem egy buliban csak akkor tudom elengedni magam ha iszok, különben félek közeledni az emberekhez. Legfőképp a fiúkhoz.. Nem vagyok függő, különben sosem iszom, csak buliban.. oda sem ritkán járok, 2 havonta 1-2X csak. Úgyhogy nem vagyok nagy piás ezért is elég nekem kevesebb hogy kiüssem magam. De mindenre emlékszem, (leszámítva egy két apróságot) és szóval.. jól érzem így magam. Nem is keverem szóval nem vagyok akkor másnapos sem.
De,, a kérdésem az lenne hogy hogyan tudnék az alkohol nélkül is barátkozni az emberekkel? :/
19 éves vagyok..

Szakértőnk válasza a Alkoholprobléma kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, elsősorban az egyéni értékrendtől függ, hogy kinek mennyire fér bele az, ha egy lány részeg. Fontos persze a közvetlen környezet véleménye is. Én személy szerint azt gondolom, hogy nincs azzal semmi gond, ha alkalomadtán, nemtől függetlenül valaki becsiccsent egy kicsit a haverokkal. A lényeg az, hogy jól érezd magad és utána se legyen problémád a történtekkel! Nem ismerek konkrét kutatási eredményeket, de szerintem a mai világban igen sokan vannak hasonló véleményen és inkább a végletesebb elképzelések a ritkábbak.

Az alkohol alapvetően oldja a gátlásokat, így azt mondom, próbálj úgy ismerkedni, barátkozni, hogy lazán veszed, nem gondolkodsz rajta túl sokat. Próbáld meg minél pontosabban felidézni magadban, milyen érzés az, amikor alkohol hatása alatt barátkozol és ezzel az érzéssel közeledj az emberekhez. Ezzel kapcsolatban van tapasztalatod, úgyhogy használd! Meglátod, egyre könnyebb lesz!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések