Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hogy tudnék változtatni?
  

Hogy tudnék változtatni?

ora 2014-08-19 21:59:13
Kedves szakértő!
Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy 16 éves lány vagyok, és egyre nehezebben fogadom el főleg a rokonaimat, de az embereket körülöttem. Most kezdtem észrevenni, hogy némelyik rokonomtól falramászok. Viszont barátaim nagyon nincsenek, akik meg vannak, azokat sem bírom néha elviselni. Hogyan tudnék kicsit elfogadóbb lenni a rokonaimmal illetve új barátokat szerezni?
Tulajdonképpen nehéz eset vagyok, beszélgetni nem tudok, és sokat gondolkodok. Ezen akarok változtatni, hogy a suliban jobban érezzem magam.

Szakértőnk válasza a Hogy tudnék változtatni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Elsőre az ugrott be, hogy vajon nem vagy-e kicsit maximalista. Persze az is lehet, hogy túl sokat gondolkodsz és nehezebben hagyod, hogy az érzéseid irányítsanak, ami pedig a kapcsolatokban alapvetően fontos. Az emberek különbözőek, mindenki tele van jó és rossz tulajdonságokkal. Azt gondolom, ugyanúgy meg lehet látni bárkiben az elviselhetetlent, mint a szerethetőt is. Próbálj meg esetleg jobban arra fókuszálni, hogy miért is jó néha együtt lenni az illetővel, ahelyett, hogy látnád azt, ami miatt falra akarnál tőle mászni! Fogadj el másokat a hibáikkal együtt és engedd, hogy a pozitív érzéseid is megjelenjelenjenek velük kapcsolatban. Érdeklődj irántuk és engedd, hogy ők is érdeklődjenek irántad. Beszélgess, ismerkedj, aztán döntsd el, hogy kivel mennyi időt és hogyan esik jól eltölteni.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések