Tartok a szerelemtől.

2014.08.15.
Kedves Doktor/Doktornő!
Egyszer már feltettem egy kérdést, és köszönöm, hogy válaszoltak rá, viszont most megint benne vagyok a slamasztikában.
Ugye a kiszemelt lány akibe őrülten szerelmes vagyok, kiderül sok minden az annyáról, apjáról,hogy nincsenek is összeházasodva de nem is ez a gond, hanem hallottam egy olyan dolgot, hogy az anyukája is tud pletykás lenni. Anyukám, testvérem hozzá szokott járni mint kozmetikushoz, és ha az ő lányával összejönnék, akkor azt elpletykálná?
Meg igazából mindenki azt kérdezi tőlem is meg tőle is hallottam, hogy mikor a francba jövünk mi össze? Mert szépen kifejezve "kóstolgatjuk" egymás határait, hogy ki mit szeret, ki mit bír, milyen a családja, és egyebek.
Nem is lenne gond, ha összejönnénk, de igazából kisebb korom óta félénkebb vagyok, most már azért bátrabb, és merészebb, de a szüleim elé nem merek állni és megmondani, ahogy sok más dolgot is.Nem tudom miért félek, mert nem bántottak engem soha , és mindig megkaptam amit szerettem volna, jobban beleértve a folyamatos szeretetet.
Sok gondja van minden szülőnek, és ez sajnos így igaz. Lehet, hogy azért nem merek állni oda, mert azt hiszem , hogy ez nekik egy teher lenne?
Fogalmam sincs, de nagyon jó lenne egyszer ezt a "burkot" áttörni.
Előre is köszönöm a választ! :)

Szakértőnk válasza a Tartok a szerelemtől. kérdésre

Kedves Levélíró!

Amennyiben úgy alakul, hogy összejöttök a lánnyal, előbb-utóbb biztosan megtudják a szüleid is, ha nem is közvetlenül a lány anyukájától. Ha nem akartok bújkálni, a úgyis kiderül. Érthető, hogy ebben a korban már szeretnéd, ha lenne magánéleted és nem kellene mindent megosztanod a szüleiddel. Nem gondolnám egyébként, hogy tehernek éreznék, ha többet tudnának rólad, valószínűleg még örülnének is, de kamaszkorban természetes, hogy fontosabbá válik a megfelelő távolság kialakítása a szülőktől. Azt gondolom azonban, hogy összességében neked kell eldöntened, hogy mit osszál meg velük. Még ha meg is tudnák, hogy együtt vagy a lánnyal, akkor is ti döntésetek lenne, hogy kit mennyire avattok bele abba, ami kettőtök között van. Tehát nem is biztos, hogy a kérdés, hogy áttörd azt a bizonyos burkot, hanem, hogy eldöntsd, különböző helyzetekben és különböző emberekkel szemben mennyire védje a magánszférádat. A te burkod, alakíthatod!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor