Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Biszexuális lennék?
  

Biszexuális lennék?

ora 2014-08-10 17:01:53
Kedves Doktornő!
14 éves fiú vagyok, eddig nem volt barátnőm (se "barátom").
Valamiért nemrég elgondolkodtam azon, hogy milyen lenne ha egy fiúval "együtt lennék", a dolognak a szexhez kapcsolódó része tetszett, de másmilyen kapcsolatot nem tudtam elképzelni.
Viszont most olvasgattam pár dolgot és már-már kezd tetszeni a többi rész is.
Mindig szerettem volna másképp kinézni mint a többiek, szerettem volna egyéniség lenni, ezért valahogy érzem, hogy én meleg akarok lenni, de igazából nem is.
A lányok továbbra is tetszenek...
Olvastam, hogy a legtöbb melegnek van valami pszichés gondja.
Ez sajnos nekem is van, többször már komolyan elgondolkodtam az öngyilkosságon.
Remélem ennyi információ elég, nem tudom mit kéne még írnom...
Köszönettel.

Szakértőnk válasza a Biszexuális lennék? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, hogy minden ember egyéniség! Mindenki más és más, független személyiséggel rendelkező lény. te is. Az, hogy milyen a nemi identitásunk és a szexuális orientációnk a személyeségfejlődés során alakul ki. A te korodban ez a fejlődés még javában folyik. A homoszexuális, biszexuális érdeklődés felbukkanása része lehet ennek a folyamatnak, ahogy próbálsz rájönni, hogy milyen is vagy és mint egy lépcsőfok, el is tűnhet ez az érdeklődés. Nincsen még konkrét tapasztalatod se fiúkkal, se lányokkal és az, ami fantáziaszinten szexuálisan vonzónak tűnik nem biztos, hogy a valóságban is az. Szerintem korai lenne még felcímkézned magadat hetero-, bi- vagy homoszexuálisnak. Inkább engedd, hogy alakuljon a személyiséged a maga útján, anélkül, hogy felvennél egy álarcot, egy kigondolt egyéniséget. Alakulóban van a sajátod, igyekezz inkább felfedezni, hogy milyen vagy valójában! 

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések