Mi lehet a tünetek oka?

2014.08.09.
Tisztelt Doktor nő!
Egészségügyi problémával kapcsolatban szeretném kérni a segítségét illetve megérdeklődni, hogy milyen kivizsgálásokat javasol.
A tüneteim az utóbbi időben felerősödtek, remélem nem valami komoly betegség előjelei:
látászavaraim jelentkeztek a nyáron, egyre többször cserélem fel a szavak kezdőbetűit, más betűt látok oda, nem rég a tanintézmény szót is nehezemre esett leírni, ilyen soha nem volt azelőtt, van hogy nehezebben fókuszál a szemem, egyre gyakrabban látok felvillanó fehér pontokat és ha ránézek valamire, sokszor látom a vonalainak a fekete árnyát, fáradékonyság, aluszékonyság jellemez, ha hirtelen fekvő vagy ülő helyzetből felállok szédülni kezdek erősen és egy pillanatra mintha nem látnék semmit, nyomó fájdalom a halántékomnál vagy afölött, hirtelen belenyilal a fejtetőmbe a fájdalom néha, és szinte minden nap érzek abroncsszerű szorító vagy feszítő érzést a fejemen, mintha kába lennék, plusz ha egyedül kimegyek az utcára, elkezdek szédülni mintha nem lennék a magam tudatának az ura, egyre többször nyilal fájdalom hol a bal hol a jobb mellkasomba, nagyon félek.
Pánik beteg vagyok de szerintem itt más is van a háttérbe, olvastam az agydaganat tüneteiről, zöldhályogról és arról a betegségről ami fokozatosan leépíti az embert, van hogy otthon alig teszek valamit és felgyorsul a pulzusom , kb. egy hónapja voltam vérnyomásmérésen de azt mondták normális.
Kérem segítsen, mert egyszerűen rettegek, utcán folyton attól félek hogy elájulok ez a látási zavar nagyon megijesztett. Augusztusban töltöm be a 19. életévemet és lány vagyok, keveset vagyok nyáron levegőn mert pánik beteg vagyok és nincsenek barátaim.
Üdv: Szabrina

Szakértőnk válasza a Mi lehet a tünetek oka? kérdésre

Kedves Szabrina!

Nem mondhatjuk, hogy minden tüneted pszichés eredetű, de érzésem szerint egy részük az. A felkelés után tapasztalt szédülés alacsony vérnyomásra vezethető vissza. Bőséges folyadékbevitel és a fizikai igénybevétel fokozása javasolt a panasz csökkentése érdekében.

A látászavarok miatt el kell menned egy szemészeti vizsgálatra, ahol kérlek, részletesen számolj be a tapasztalt tünetekről. Ide beutalót sem kell vinned, de előjegyzés működik.

Jó volna, hogy megfelelő segítséggel (pszichológus) sikerülne úrrá lenni a pánikbetegségeden.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor