Miért nem vagyok képes szerelmesnek lenni?

2014.07.08.
Maximalizmusom és pesszimizmusomból adódóan nem tudok normális párt találni magamnak. Ha találok is akkor 2 hónap múlva dobom, és akkor mindig lelkiismeret furdalásom van, hogy össze kellett törnöm a szívét. Ugyan ez a helyzet a sexel is. Valamilyen okból kifolyólag nem kívánom a sexet, képtelen vagyok felizgulni.Ha találok magamnak párt akkor is csak haverként tekintek rá,ez nem azt jelenti, hogy lezbi lennék csak egyszerűen nincs olyan férfi akit el tudnék viselni, és azt nem értem , hogy ez miert van?

Szakértőnk válasza a Miért nem vagyok képes szerelmesnek lenni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, a maximalizmusod és a pesszimizmusod miatt nem tudsz kapcsolatot találni. Segíthetne tisztábban látnod, ha jobban átgondolnád, konkrétabban megfogalmaznád, hogy mi tart vissza. Próbáld meg elcsípni, milyen gondolatok szaladnak át az agyadon, amikor összejössz egy fiúval vagy szexre kerülne a sor. Nem tűnik elég jó választásnak, félsz, hogy rosszul alakul a kapcsolat, te akarsz túlságosan megfelelni, tartasz tőle, hogy mégsem téged akar? Mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy ott akad el benned a folyamat, amikor bele kellene engedned magad a kapcsolatba és egyszerűen csak élvezni az együttlétet. Ehhez valamennyire elengedhetetlen az önbizalom, a másik iránti bizalom és az elfogadás is. Lehet, hogy ilyesmi áll a háttérben? Talán segíthet abban, hogy meg tudd élni egy kapcsolat örömeit, ha a párválasztásban átmenetileg rövidebb távra helyeznéd a hangsúlyt és nem a tökéletes, örökké tartó kapcsolatot keresnéd, hanem azt, hogy jól érezd magad valakivel! Aztán ki tudja, hogy alakul a későbbiekben?!

Ha úgy érzed, szeretnél jobban belemélyednia témába, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, hogy együtt kiderítsétek, mi történik benned és hogyan lehetne változtatni rajta!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor