Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / ÖNBIZALOM HIÁNY
  

ÖNBIZALOM HIÁNY

ora 2014-07-02 13:40:54
kedves szakértő! 17 éves vagyok de nem érzem magam nőnek, sosem kapom meg azt h szép vagyok vagy egyéb dolgok... elég kövér vagyok 184cm és 96 kg... nemtudom hogy adjam le, járok gyors sétálni, és biciklizni, ha ezeket minden nap megcsinálom ugy 16km mind2 akkor fogyhatok?
és még egy kérdés, hogyan érezzem magam jobban a bőrömben?? mit tegyek hogy engem is szeressenek? úgy érzem egy másik világról jöttem...senkisem szeret :/ segitség!

Szakértőnk válasza a ÖNBIZALOM HIÁNY kérdésre

Kedves Levélíró!

Igen, rendszeres sportolással és tudatosabb étkezzéssel biztosan fogsz tudni fogyni! Csak kitartás kell hozzá és segít az, hogy olyan mozgásformát és ételeket válassz, melyek örömet is adnak! Figyeld a folyamatos változást, élvezd ahogy alakulsz át és tartsd szem előtt a célt!

Egyébként azt gondolom, hogy túlsúllyal is lehet valaki szerethető és érezheti jól magát a bőrében! A súly csak egy jellemzőnk a sok közül. Általában az emberek szívesen vannak olyanok társaságában, akikből pozitív enegria sugárzik, kellemes, könnyed, humoros, önmagukkal rendben lévő emberek, akik figyelnek másokra és elfogadják őket olyannak, amilyenek. Így, szerintem elsősorban az önmagaddal való kapcsolatodon érdemes alakítanod, hiszen ha te sem látsz magadban pozitív dolgokat, hogyan hihetnéd el, hogy valaki szeret téged? Keress magadban a már ismert negítak mellé pozitív tulajdonságokat is és tartsd őket  szem előtt! Biztos vagyok benne, hogy sok olyan élményed is van, amikor valaki szívesen volt a társaságodban. Ezeket se fejeltsd el, amikor valakivel beszélgetsz! Meglátod, lesznek még jó élményeid!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések