Igaza van?

ora 2014-07-01 13:17:55
Kedves Szakértõ!
Ma voltam a mamámmal a könyves boltban,és kerestem egy könyvet aminek ez volt a címe : Végsõ Valóság (Balogh Béla).Ez a könyv a reinkarnációról,a halálközeli élményekrõl szól...szóval ami nem evilági. Mutattam a mamámnak,hogy engem ilyenek érdekelnek,és erre ezt mondta,hogy ez nem nekem való,és hogy valami bajom van pszichésen.Mondtam neki,de hiszen mama téged is érdekel a reinkarnáció.Azt mondta,hogy az feltámadás,...hát én ezzel sem értettem egyet,mert szerintem az két külön dolog.
Ön szerint sem vagyok normális,hogy ennyi idõsen ilyen dolgok érdekelnek? 15/ L Mondjuk az tény,hogy mindennap gondolok a halálra,amióta foglalkozom ezekkel,de legalább már nem álomvilágban élek.Idáig nem gondoltam bele komolyan,hogy milyen lehet ez.(De nem azért kezdtem el foglalkozni vele mert meghalt volna valakim,egyszerûen csak érdekelt.)

Szakértőnk válasza a Igaza van? kérdésre

Kedves Levélíró!

Anyukádnak lehet igaza a saját nézőpontjából, hiszen valószínűleg jót akar neked, igyekszik veled megosztani, amit a világról tud. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne alkothatnál saját véleményt is bizonyos dolgokról, melyek érdekelnek. Pszichológusként nem gondolom rossz dolognak, ha valakit mindenféle, akár kevésbé reális dolgok érdekelnek és igyekszik szélesíteni a látókörét azáltal, hogy olvas róluk. Az, hogy mit fogadsz el, mit hiszel el az olvasottakból, lehet egy következő kérdés, ami már a te megítéléseden múlik. Akkor lehet problematikus a kevésbé reális dolgok iránti érdeklődés, ha valamilyen formában akadályozza a mindennapi dolgokkal való foglalkozást és azt, hogy valaki a saját életét rövid és hosszabb távon egyaránt alakítani tudja olyan irányba, hogy egyre jobban érezze magát benne.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések