Görcsök, lerövidült ciklus

2014.05.29.
Tanácsot szeretnék.
Megerőszakoltak. Szűz voltam. Az erőszak után az első vérzésemnél elájultam, órákig remegtem, két napig hasmenésem volt. Nagyon görcsöltem, végig sírtam. Mindig félek, hogy újra el fogok ájulni a fájdalomtól. Azóta erősen görcsölök, néha remegek is, de nem volt még egy ájulás. A ciklusom régen 26 napos volt, most 20-21. Az erőszak után voltam orvosnál, nincs betegségem, bár kontrollon már nem vizsgált meg, csak fájdalomcsillapítókat kaptam a görcsökre, amik nem használnak.
Külföldön élek már, azt hittem, ez segít majd a gyógyulásban, de nem érzem, hogy jobb lenne. Nőgyógyászhoz nem merek elmenni, mert itt ha új orvoshoz megy valaki, van egy hosszú beszélgetés előtte, és nem szeretek róla beszélni.
Segítséget szeretnék.
Köszönöm.

Szakértőnk válasza a Görcsök, lerövidült ciklus kérdésre

Kedves Levélíró!

Talán nem is elsősorban nőgyógyász segítségét kellene kérned, hanem pszichológushoz kellene fordulnod. Igaz ugyan hogy itt is meg kell nyílnod valamennyire ahhoz hogy segíteni tudjon, de pont ez vezethet ahhoz, hogy fel tudd dolgozni a téged ért traumát és tovább tudj lépni. Szerintem ez hozhat javulást.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor