Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hogyan felejtsem el?
  

Hogyan felejtsem el?

ora 2014-05-28 22:42:59
Tisztelt Doktornő!
Lelki problémával kerestem fel Önt, mert már nehezemre esik megbirkózni evvel a problémával. 17 éves lány vagyok. Három évvel ezelőtt barátnőm ünnepségén találkoztam egy fiúval. A fiuval elkezdtünk ismerkedni, és összejöttünk. Nagyon szerelmes voltam belé és ő is belém,úgy éreztem ő az igazi és hogy örökké együtt leszünk, de nem tartott sokáig a kapcsolatunk, mert nem voltunk egy hullám hosszon. Túl gyerekesen viselkedett én pedig féltem egy kapcsolatba belemenni. Nagyon sokszor megbántottuk egymást, ezért szakitottunk. Szakitás után megbeszéltük a problémákat, és továbbra is tartjuk időnként a kapcsolatot. Már három éve hogy nem vagyunk együtt, mégis a mai napig ha meglátom odáig vagyok érte, nem tudom elfelejteni. Van olyan időszak amikor sikerül, de azután újra és újra visszajön ez az érzés. Nem tudom mit tegyek, hisz próbáltam már minden kapcsolatot megszüntetni és meg is beszéltük már az érzéseinket, de nem tudom elfeleteni. Még csak 17 vagyok, és a korabeli barátnőimnek ez könnyeben megy mint nekem, nem tudom mit tegyek.

Szakértőnk válasza a Hogyan felejtsem el? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha ennyire odáig vagy érte, miért elfelejteni akarod? Nem lenne érdemesebb megpróbálnotok, hogy így, 3 év elteltével nem működne-e jobban a kapcsolatotok? Azóta talán te is hatékonyabban szembe tudsz szállni a kapcsolatoktól való félelmeddel és ő is biztosan felnőttesebb lett!

Persze, amennyiben úgy látod, hogy nem lenne értelme futni még egy kört, akkor tényleg az marad, hogy megpróbálj továbblépni. Ez esetben, amikor felbukkan benned az érzés, hogy odáig vagy érte, tedd mellé azt a tudást, hogy nincs értelme. Sokat segíthet az is, ha eltereled róla a figyelmedet. Ismerkedj, flörtölgess, keress olyan fiút, aki felkelti az érdeklődésedet, akivel jól érzed magad és el tudod képzelni, hogy együtt legyetek. Vedd kicsit lazábban, ne engedd, hogy érzelmileg leragadj valakinél, akivel nem működik a dolog!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések