Mindig összezavar

2014.05.27.
Mélyen tisztelt Szakértő!
Egy 18-adik éves lány vagyok aki folyamatosan szerelmi problémákkal kűzd. Hol is kezdjem, körülbelül 3-4 éve nagyon szoros kapcsolatot ápolok egy fiúval, aki osztálytársam már 7 éve és mostmár padtársam is. Ő közel egy évvel nagyobb nálam. Rendkívül jól kijövünk, persze vannak konfliktusaink, de ez természetes. A lehető legtöbb időt együtt töltjük és egymás lelkitársai vagyunk. Elcsattant köztünk néhány csók, de csak úgy megmagyarázatlanul.
Az utóbbi félévben a fiú engem folyamatosan összezavar. Először a születésnapomon emlegette, hogy ő mennyire nagyon szeretn engem, és iszonyatosan fogok neki hiányozni (közvetlen a szülinapom után elutaztam 5 hétre az országból). Majd egy skype beszélgetés során elmondta, hogy ő velem képzeli el az életét, és ő majd engem szíve szerint feleségül venne. Ezek után többször is elmondta nekem, hogy én vagyok a legfontosabb ember az életében, és őt nem érdekli hogy milyen lányokat ismer majd meg, lehetnek bármilyen szexik, bármilyen szépek, ő érzi hogy neki én vagyok az igazi. Hasonló helyzetben jöttek a csókok is. Viszont azt mondja, hogy nem akar még belevágni semmibe, mivel ő nem akar most lekomolyodni, és nem akar megcsalni engem, és szerinte majd később kellene összejöjjünk, mikor komolyabbak leszünk, hogy ne rontsunk el semmit, addig éljük az életünk.
A bökkenő csak az, hogy neki van/volt egy 2 éves kapcsolata egy lánnyal, akivel már 1 éve nem működnek a dolgok, és folyamatosan veszekszenek, csalják egymást, közbe csókoloznak, de nem nevezhető a kapcsolatuk párkapcsolatnak. Sokszor félreteszi őt azért hogy velem legyen, sőt mindíg engem választ helyette.
Én vissont nem értem az egészet. Imádom őt, szeretek vele lenni, boldoggá tesz, mindíg számíthatok rá és ezekkel a mondókáival persze fel is keltett bennem gyengéd érzelmeket, viszont nem értem, hogy mire várunk? Vagy mi ez az egész? Nem vagyok elég neki? Én hatalmason féltékeny vagyok rá amikor más csajjal flörtöl...de persze ezt nem tudja. Ez igazságos hogy ő kijelenti hogy engem később akar? Ha akar akkor miért nem kezdjük el most? Azért akarja hogy várjak mert tudja hogy várni fogok rá? Talán nem olyan komolyak az érzelmei mint nekem...vagy fogalmam sincs. SOS. :)
Segítségét előre is köszönöm,
Johanna :)

Szakértőnk válasza a Mindig összezavar kérdésre

Kedves Johanna!

Tényleg eléggé zavarosnak tűnik a helyzet, nem csoda, hogy nem tudod hova tenni.

Ahogy olvastam a leveledet, az jutott eszembe, hogy annyira közel vagytok egymáshoz, szoros a kapcsolatotok, hogy talán fél a fiú az elköteleződéstől - mert ha összejönnétek, az tényleg komoly lenne - vagy esetleg attól, hogy nem tudna megfelelni egy párkapcsolat kihívásainak és elveszíthet. Valóban lenne tétje a dolognak, hiszen ez, ami most van köztetek, régebb óta működőképesnek tűnik. Neki még egy párkapcsolat is belefér. Szerintem azt lenne érdemes átgondolnod, hogy neked mi fér bele, mit is szeretnél pontosan. Azt gondolom, az, hogy várjál rá, amíg ő "kiéli" magát, annyira nem jó üzlet. Ez úgy működhetne esetleg, ha neked is beleférne, hogy pasizgass addig, élvezd a szingli létet vagy a lazább kapcsolatokat, miközben köztetek marad minden a régiben. Gondold át, akarod-e dűlőre vinni a dolgot és ha úgy alakul, el tudnál-e képzelni valamiféle kompromisszumos megoldást, ami egyelőre kevesebb elköteleződéssel jár. Utána pedig beszélj erről őszintén a fiúval és derítsd ki, partner lenne-e egy olyan kapcsolathoz, melyben te is jobban érzed magad, mint most.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor