Tetszem neki?

ora 2014-05-05 19:17:48

Tisztelt doktornő!
A segítségét szeretném kérni abban, hogy meg tudjam fejteni tetszem-e egy fiúnak…
Kb. 3 éve találkoztam egy fiúval. Eleinte egyáltalán nem tekintettem úgy rá, mint egy jó pasira, inkább úgy néztem rá mint egy jó ismerősre. Már korábban is nagyon kedves volt, mindig figyelt arra amit mondok és úgy vettem észre, hogy érdekelte is az amit mondtam. Az utóbbi időben felkeltette az érdeklődésemet…. Észrevettem, hogy amikor csak lehet, folyamatosan néz és ha ránézek nem veszi el a tekintetét, de én nem bírom csak nagyon rövid ideig. Az elmúlt alkalmakkor amikor találkoztunk egyre közvetlenebbek lettek a beszélgetéseink. Bevallotta, hogy összezavarom és nagyon jókat tudunk együtt nevetni. Ha rá nézek és elkezdek mosolyogni, akkor ő is elkezd… Sajnos nem nagyon tudunk „kibontakozni”, ugyanis mindig sokan vesznek minket körül és azt vettem észre, hogy ő is és én is megpróbáljuk ezt a kis „szemezgetést” a lehető legnagyobb titokban csinálni, úgy hogy senki ne vegye észre. Sajnos nagyon keveset tudunk találkozni és ezt ő meg is jegyezte ( szinte felháborodottan mondta, hogy keveset lát/látnak és örülne ha nem kerülném el folyton őt direkt-pedig én nem kerülöm, sőt….ha tudná….). Egyrészt azért mivel kicsit „régimódi” vagyok ebben a témában, másrészt azért mert nagyon félénk vagyok azt várom, hogy ő tegye meg az első lépést. És ebből nem nagyon szeretnék engedni.
Sajnos azonban nem tudom hova tenni a viselkedését: Szimplán csak jó fej akar lenni velem? Vagy akar valami mást is? Vagy csak húzhatja az agyam???
Válaszát előre is köszönöm! Remélem valamennyire azért érthető, csak nehéz volt összeszedni a gondolataimat….

Szakértőnk válasza a Tetszem neki? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, nekem úgy tűnik, hogy nem reménytelen a helyzet! Könnyen elképzelhető, hogy tetszel a fiúnak, legalábbis annyira, hogy flörtölgessen veled, biztosan. Talán eljut odáig is az, ami most köztetek alakulni látszik, hogy egyértelműbb lépést is tegyen feléd! Addig is, szerintem próbálj meg te is flörtölni vele, bíztatni, jelezni, hogy benne vagy a játékban és azt se bánnád, ha több is alakulna belőle. Nevessetek együtt minél többet, alakítsd úgy a helyzeteket, hogy többet lehessetek kettesben, nézz a szemébe, érintsd meg, ha úgy adódik, tegyél kicsit félreérthető megjegyzéseket, stb. Ezek nem konkrét lépések, de arra jók lehetnek, hogy reagáljon rájuk, egyre közelebb kerüljetek egymáshoz és végül tényleg lépjen feléd.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések