Kapcsolatok, illetve baráti kapcsolatok

2014.04.19.
A szerelmi kapcsolatokkal kapcsolatban lenne kérdésem, valamint a barátokkal való jó baráti kapcsolat kiépítésével.
Igazából egy barátnőm volt, akit nem is neveznék annak, mert egy suliba járunk most is, (ez kb 1 hónapja ért véget), de csak facebookon beszéltünk, és egyszer öleltem meg és Ő nem nagyon találkozott velem, mert mindig azt mondta hogy el volt foglalva. Ugye, most én vagyok 15, ő meg 12, lehet a korkülönbség volt a baj, de ezen sikerült túl tennem magam.
Most nem olyan régóta tetszik nekem egy lány Ő 14 éves, és facebookon sokat beszélünk élőbe kevesebbet, egy suliba járunk, és el kellene már mondanom neki, hogy tetszik nekem, meg lehet hogy Ő is sejti...
A kérdésem ön felé az lenne, hogy hogyan építsek ki vele egy jó kapcsolatot,(mondjuk ha járnánk) tehát, mit tegyek, hogyan, milyen lépésekkel haladjak, vagy bármit meghallgatok öntől ami a kapcsolatban hasznomra válik. Mert nem volt igazából még kapcsolatom, és nem tudom, hogy "mit csináljak". De szeretnék egy barátnőt. És lehetne mondjuk hosszú távú kapcsolat is vagy nem, mennyi az esélye, hogy milyen hosszú lesz? Ezenkívül mit tegyek az ellen, hogy ne facebook-kapcsolat legyen, mert én se csak írogatni szeretnék neki, hanem testközelből találkozni vele. Még evvel kapcsolatban az a kérdésem, hogy hogyan hívjam el randizni, vagy csak egy találkozóra, vagy nem is elhívni "gond", hanem, hogy mi lenne a legjobb, mert akár egy találkozó is mindennél többet jelent. És még annyi, hogy "milyen lépésekkel" haladjak, hogy ne legyek "nyomulós", és erőszakos.
A kapcsolaton kívül van egy problémám. Ami a számítógéppel kapcsolatos, és ezt nem olyan rég magam ettem észre: a tanulmányom az jó, kitűnő vagyok, most megyek középiskolába, ahova remélem felvesznek. a Kérdésem, hogy hogyan tudnám a számítógépezésnek az idejét "csökkenteni". Meg suliba találkozom a barátokkal mindig, de úgy igazából olyan barát nincs akivel mindig együtt vagyok, és hogyan tudnék kiépíteni baráti kapcsolatokat haverokkal, akikkel elmennénk valahova? Persze nem azért kérdezem ezt mert ki vagyok rekesztve, hanem csak, hogy mégis bárminél többet jelent egy olyan délután amikor a barátokkal van az ember.
A válaszát előre is nagyon köszönöm!

Szakértőnk válasza a Kapcsolatok, illetve baráti kapcsolatok kérdésre

Kedves Kérdező!

Nagyon összetettek a kérdéseid, megpróbálom megválaszolni mindegyiket.

1. 1. barátságok: való igaz, hogy a netes haverok nem olyan igazi, hús-vér haverok, akikkel programokat lehetne szervezni, együtt lehetne tölteni a délutánt. Ezért próbálj a személyes barátkozásra koncentrálni. Beszélgess a suliban a barátaiddal, szünetekben, suli után. Kezdeményezz beszélgetéseket, próbáljátok meg folytatni a netes beszélgetéseket, vagy akár új témákat találni. Segít, ha előre kigondolsz kérdéseket, témákat, miről tudnátok beszélgetni. Programokat pedig te is kezdeményezhetsz, hívd el a barátodat, egyet-kettőt, akár többet is, hogy menjetek el suli után valahova.

2. 2. Ugyanez igaz a lányra is, akiről írsz. Alakíts ki vele személyes kapcsolatot. Próbáld meg a facebookról a személyes találkozásokra áthelyezni a hangsúlyt. Keresd meg szünetben, hívd meg a büfében egy innivalóra, vagy csak kísérd el egy darabon suli után. Majd meglátod élőben, hogy mennyire vevő a közeledésedre. Ha tetszel neki, szimpatikusnak talál, akkor örülni fog a kezdeményezésednek, ha pedig nem vagy az esete, azt is érezni fogod – de legalább megpróbáltad. Hogy milyen lépésekben haladj? Nehéz volna előre leírni az összes lépést, mert hogy a második lépés is sokban függ attól, hogy hogyan történt az első lépés. De az első mindenképpen az, hogy barátkozzatok személyesen, ismerkedjetek. Ne egyből randira hívd el, ne érezze azt, hogy nyomulsz. Csak beszélgessetek személyesen is. Aztán várd meg, hogy ő is tegyen egy lépést feléd. Azaz ha már háromszor te keresed fel szünetben, várd meg, míg ő kérdezi meg, hogy nem találkoztok-e nagyszünetben. Elhívhatod egy délutáni találkozóra, de szerintem itt is fontos, hogy ne hívd egyből randinak, csak mond azt, hogy nagyon bírod őt, és jó lenne többet beszélgetni élőben, ha ráér délután, kiülhetnétek mondjuk a közeli parkba, vagy ami a suli környékén van. Hogy milyen hosszú kapcsolatra lehet számítani, az majd kiderül, ha találkoztok párszor, megismeritek egymást. Legyenek meg az első lépések, és ha további kérdéseid vannak, írj nyugodtan, átbeszéljük, mit és hogyan érdemes csinálnod a továbbiakban!

Sok sikert, hajrá;)

Üdv,

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor