Kokain és fájdalomcsillapítás

2014.04.09.
Jó napot!
A barátnom tobb alkalommal használt kokaint.
Azzal indokolja, hogy segít megszuntetni az endometriózis okozta alhasi fájdalmait, és azt mondta, hogy csak nagyon ritkán él vele, nem fog rászokni, csak addig fogja használni még meg nem operálják.
Hihetek neki?Tényleg nem okoz fuggoséget az alkalmi használat?Utána néztem a neten, és nem találtam olyan információt, hogy fájdalomcsillapító hatásai lennének a kokainnak, csak azt, helyi érzéstelenítoként használják,
Lehet, hogy nem is hat a fájdalmaira, csak rászokott, és ezzel akarja kimagyarázni?Milyen jelei lehetnek a fuggoségnek?Észre vehetem rajta, ha fuggo?
Koszonom a választ!

Szakértőnk válasza a Kokain és fájdalomcsillapítás kérdésre

Kedves Levélíró!

Én úgy gondolom, hogy ez a magyarázat (ti. hogy endometrioisos tünetek kezelésére használja) inkább csak "fal". A függőség sajnos igen hamar kiakalul. A használat jelei: véreres szemek, orrvérzés, alvásigény csökkenése, fogyás, szociális kapcsolatok leépülése, magányosság, fejfájás, idegesség, stb.

Két dolog lenne fontos: az egyik, hogy eljusson olyan szakemberhez aki rádöbbentheti őt a használat veszélyeire és segíthet a leszokásban. (Első körben akár anonim módon, telefonos segélyvonalon is kérhet segítséget!) Ez a fontosabb. A másik, hogy kezeltesse az endometriózist, mert igenis létezik hatékony kezelés!

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor