Tanulási gond

2014.04.04.
Kedves Szakértő!
Az lenne a problémám, hogy mostanában semmi kedvem nincs tanulni és úgy érzem, hogy amit tegnap még tudtam, azt ma már nem. 10.-es vagyok, kb 4,8-as az átlagom, és eddig mindig sikerült a lecke nagy részét a suliban, órán megtanulni, azonban már ott sem megy, mindig fáradt vagyok, nem tudok koncentrálni.
Kicsit türelmetlen vagyok ilyen téren, és mivel hozzászoktam hogy órán megtanulom a leckét, nem tudok erőt venni magamon, és leülni a tanulnivaló mellé. Mindig 6-7 óra körül állok neki, mert addig alszom, vagy csak bámulom a TV-t, annyira nincs kedvem hozzá.
Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Tanulási gond kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, fáradt vagy. Ez összefügghet azzal, hogy nincs kedved tanulni és nehezebben koncentrálsz, ami aztán azt eredményezheti, hogy kevésbé is marad meg benned a megtanult anyag. Azt javasolnám, ha az alvás és a TV-zés, úgy érzed, nem ad elég erőt, lendületet - ami könnyen elképzelhető, hiszen neked, személyesen nem tud igazán élményeket adni, próbálkozz meg azzal, hogy aktívabban pihensz és kapcsolódsz ki. Szervezz magadnak olyan programokat, melyek pozitív élményeket ígérnek! Menj el otthonról, legyél a barátaiddal, mozogj, szórakozz, stb. és otthon is csinálj tudatosan olyasmiket, amik lendületet adnak, amiktől jól érzed magad. Találd ki, neked mi lehet jó erre a célra!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor