Mit tegyek?

2014.03.09.
Általános iskola nyolcadik osztályában koptatom még a padot. Idén szeptemberben érkezett hozzánk egy sármos, 20-as éveiben járó testnevelés tanár. Nem is igazán foglalkoztam vele, mindaddig, míg fel nem tűnt, hogy velem kivételesen kedves, és sokat poénkodik velem. Rákerestem a neten, s rá is bukkantam, hiszen versenytáncos, illetve a közösségi oldalon is megleltem. Kezdtem megijedni magamtól, ahogyan megfordult a fejemben, hogy szerelmes lettem a tanáromba. Próbáltam nem foglalkozni vele, de nehezen ment, mert mindig megtalál valamivel, hogy beszélgessünk, vagy feltűnően néz. Akárhányszor meglátom, görcsbe rándul a gyomrom, nem beszélve arról, hogy sokszor rámosolyog, ami egyébként természetes lenne, de nem nála, aki igen merev típus.
Most mihez kezdjek? Benne van a pakliban, hogy nem magányos ez az érzés? Ugye nem én vagyok az egyetlen, és nem morbid dolog ez a számomról?

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Számomra teljesen érthetőnek tűnik, ha ebben a helyzetben kicsit meglódult a fantáziád és vele együtt az érzéseid. Sármos, jó pasi, versenytáncos, kedves veled, olyan, mintha különösen figyelne rád. Persze, hogy ilyenkor elkezd álmodozni egy lány! Akárhogy is nézzük azonban, ebben a felállásban te a diák vagy, ő pedig a tanár. A tanár-diák viszony határainak az átlépése pedig problémás helyzeteket teremthet, a tanárod az állásával játszana, te pedig mindenféle pletykáknak lennél kitéve, nem is beszéve arról, mit reagálnának a szüleid. Ezenkívül, azt gondolom, annyira nem is tudtátok így megismerni egymást, hogy kiderüljön, megérné-e belevágni egy kapcsolatba, illenétek-e egymáshoz a korkülönbség ellenére is. Néhány év múlva ez a pár év nem jelentene ekkora akadályt, de most még valószínűleg nehézséget okozna. Tehát, még ha tetszel is neki és azért figyel rád ennyire, akkor is lehet, hogy egyelőre jobban járnátok, ha megmaradna a mostani kapcsolatotok. Persze, a jövőben, esetleg énhány év múlva, amikor kicsit felnőttebb leszel, ő pedig már nem a tanárod lesz, visszatérhettek a kérdésre.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor