Mit tegyek?

ora 2014-02-22 10:55:04

Kedves Doktornő!
az én helyzetem elég fura.. nem tudom mit tegyek, már aludni sem bírok emiatt. Gimnáziumban harmadikos vagyok, jövőre érettségizek. Van egy fiú az osztályomban, akivel arról volt híres a kapcsolatunk, hogy állandóan piszkáltuk egymást.. megállás nélkül. Viszont mostanában abszolút nem bánt. Kedves velem, odajön hozzám, beszélgetünk, kérdezget és ezek mellett hosszas szemezgetéseket folytatunk. Nekem ez eleinte nem jelentett semmit.. örültem h túl tudtuk tenni magunkat a piszkálódáson, viszont a barátnőm a héten elmondta h ő már régóta észrevette h tetszem ennek a fiúnak elég nyilvánvalóan, csak én vak vagyok és nem veszem észre. Nekem ezzel nem is lenne semmi bajom, sőt, még élvezem is, csak így, hogy most már tudom, vagyis gondolom h többet érez irántam, bizonytalan vagyok. Nem akarom őt elijeszteni. Hogyan tudnám a tudtára adni, hogy nem viszonzatlanok az érzései, anélkül, hogy elijeszteném, mert azt nagyon nem szeretném. Azt hiszem tudja h rájöttem. Kis üzeneteket hagytam már neki a tolltartójában, könyveiben, füzeteiben. Ezek az üzenetek elég sejtetősek, semmi konkrétat nem merek ilyenkor leírni, de ő nem is reagál ezekre. Facebookon is állandóan ráírok, beszélgetünk, de olyankor elég közömbös, a suliban közvetlenebben szoktunk beszélgetni. Mit kellene tennem? Hívjam el valahová? Vagy a kis üzenetekben írjam le neki nyíltan, hogy mit érzek? Iskolán kívül nem igen találkozunk, a város két végén lakunk szinte. Csak az iskolában tudok vele együtt lenni, ott viszont csak akkor foglalkozik velem, ha kettesben vagyunk. Ha már valamelyik más osztálytársunk odajön, máshogy viselkedik. Vajon tényleg tetszem neki, vagy már csak beképzelem ezt, mert nekem ő nagyon tetszik?
Nagyon szeretném ha sikerülne szépen kideríteni mindent, anélkül hogy bármelyikünknek is rossz lenne és végre tudnék aludni :D
Üdvözlet!

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valószínűleg az üzenetekből rájött már, hogy mi a helyzet. Az alapján azonban, hogy az üzenetekre nem reagál és Facebookon, amikor ráírsz, közömbösnek érzed, felmerül, hogy talán egy direktebb lépéseddel sem igazán tudna mit kezdeni. Ha belegondolsz, rengeteg lépést tettél felé, még ha annyira ezek nem is voltak konkrétak. Volt és van lehetősége viszonozni őket, hogy közelebb kerüljön hozzád, ő mégis mintha bizonytalankodna. Szerintem adj még időt ennek a kapcsolatnak, hogy kialakuljon, mi is van köztetek, ne akard dűlőre vinni. Használd flörtölgetésre azokat az alkalmakat, amikor odamegy hozzád és keress rá te is lehetőséget, hogy kettesben maradhassatok a suliban. Ha azt látod, hogy épp egyedül van, menj oda hozzá vagy hívd szünetben hívd el például a büfébe. Meglátod, alakul majd a kapcsolatotok, hiszen ő is keresi a lehetőséget az ismerkedésre!

Hajrá!



Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések