Molesztálás vagy csak egyszerű apa-lánya viszonyt?

2014.02.14.
Tisztelt Doktornő!
Lányomtól tudom, hogy a barátnője még mindig az édesapjával fürdik esténként. Én ezt elég furcsának találom, hisz 11 éves a kislány. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy apuka és lánya együtt tusolnak. Lányom mesélte el nekem, hogy egymást mosdatják le, de a lánynak ez nagyon tetszik, úgymond ez a napi rutinjuk.
Számomra ez nagyon furcsa helyzet. Szólnom kellene erről az édesanyjának? Bár gondolom tud róla. Nem tudom, mit tegyek, de úgy érzem, ez így nincs rendjén.
Köszönettel: egy aggódó szülő

Szakértőnk válasza a Molesztálás vagy csak egyszerű apa-lánya viszonyt? kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen érthető az aggodalma és szerintem sincsen rendjén, hogy a kislány, aki éppen kezd nőiesedni és ébredezik a szexualitása, együtt fürödjön az apjával. Ez még akkor is igen komoly határsértés és negatív hatással lehet a személyiségfejlődésre, ha semmiféle szexuális felhang nincs benne az apuka részéről. Ennyi információ alapján nem gondolnék feltétlenül molesztálásra, felmerülhet az is, hogy egyszerűen csak nehezen tartják a szülők a határokat vagy nem veszik észre, hogy lassan felnő a pici lányuk. Persze más is felmerülhet, jó lenne többet tudni a háttérről, a téma azonban mindenképpen igen kényes. Szerintem érdemes lenne beszélnie a kislány édesanyjával, hátha tényleg csak nem veszik észre az idő múlását, de egy ilyen beszélgetés akár a molesztálás gyanúját is megerősítheti vagy gyengítheti. A beszélgetést követően remélhetőleg Ön is tisztábban fog látni és el tudja dönteni, szükség van-e további lépésekre a kislány egészséges fejlődése érdekében.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor