Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Mi legyen most?
  

Mi legyen most?

ora 2014-02-06 20:57:04
Kedves KP!
2 kérdésem lenne:
1. Nem tudom mit tegyek, mert van egy ismerősöm, nagyon jól énekel és van egy bandája. Jó fej meg minden, már egyszer beszélgettünk is. Viszont volt egy osztálytársam aki nagyon nagy pasizó, hogy ne mondjak rá más szót... Ő mindig ír annak a fiúnak a posztjaihoz, meg minden... Az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek, tetszik is egy kicsit a srác, meg együtt járunk egy különórára. Az a baj, hogy a volt osztálytársam szerintem tetszik neki, és ez olyan rosszul esik. Ha megmondanám neki milyen a csaj akkor meg biztos rám haragudna meg... :(
2. Volt egy srác akivel jóban voltam és szerelmes is voltam belé, de már elmúlt, most senki sem tetszik úgy igazán és ez olyan fura. Azt hiszem egy kicsit tetszik a matektanárom, nagyon kedves, meg minden és szép kék szeme van. Ez normális? Vagy mit tegyek ellene?
15/L

Szakértőnk válasza a Mi legyen most? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem teljesen normális, ha vannak olyan időszakok az ember életében, amikor éppen nem tetszik senki. Sőt, szerintem az lehet inkább problémás, ha valaki csak azért van együtt valakivel vagy erőlteti a másik iránti érdeklődést, hogy ne érezze magát egyedül. Nem hiszem, hogy igazán pozitív élményeket tudna adni egy kapcsolat valakivel, aki nem is tetszik igazán. Ezért szerintem érdemesebb megvárni azt a valakit, aki igazán tetszik és akivel jó együtt lenni.

Szerintem döntsd el, hogy tetszik-e az ismerős fiú, van-e annyira erős az érdeklődésed, hogy megpróbáld kideríteni, lehet-e köztetek valami. Ha úgy döntesz, megpróbálod, akkor igyekezz közelebb kerülni hozzá, beszélgetni, flörtölgetni vele. Ha pedig arra jutsz, hogy annyira mégsem tetszik, akkor azt gondolom, csak a fiúra tartozik, hogy össze akar-e jönni a másik lánnyal. Neki kell eldöntenie, ahogy megismeri a lányt, hogy ad-e esélyt a kapcsolatnak és milyen keretekkel képzeli el azt.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések