Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / vastagbéltükrözés megvolt...
  

vastagbéltükrözés megvolt!

ora 2014-02-03 16:37:46
kedves doktornő!
túl vagyok a vastagbéltükrözésen. nem altatásban csinálták, nem értem, miért nem, de annyira féltem, hogy nem mertem szólni. mindent elmondott a dokim, mi lesz, hogyan lesz, stb. nagyon nagyon kedvesek voltak velem. iszonyatos fájdalmaim voltak közben, a folyosóra kihallatszott a sikításom kétszer is - anya mondta, hogy majd szívrohamot kapott mikor hallotta a kiabálásokat. majdnem egy órás volt a vizsgálat. annyira kacskaringósak a beleim, hogy emiatt tartott ilyen sokáig. a vizsgálat felénél bizsergett a kezem, szédülni kezdtem (túl sok levegőt szedtem, és beálltak a kezeim). derékszögű és hajtű kanyarok vannak a beleimben, és a doki szerint egy egyenes szakasz nem volt benne. a főorvos is bent volt, a végén átvette a dokimtól, mert annyira nehéz volt vinni a csövet. én a vizsgálat közven sírni is kezdtem, mert már nem bírtam tovább, nagyon fájt.
a végén megdicsértek, hogy nagyon ügyes voltam, és hogy ők se tudták volna ilyen fegyelmezetten végigcsinálni. IBS-em van. olyan spirálosak a beleim, hogy emiatt van szorulás-hasmenésem, kaptam most gyógyszert, amit rendszeresen szednem kell.
dokim megkérdezte, mi újság a terápián(évfolyamtársa volt a terapeutám), és meséltem neki, hogy lehet pszichés is ez a sok tünet. megkérdezte hogy a szorongás miatt, vagy mert a helyzet olyan rossz otthon...és akkor meséltem neki hogy novemberben megerőszakoltak és ez se könnyíti most meg.... annyira kedves volt velem!!! megkérdezte, ki volt az erőszaktevő, de mondtam neki, hogy inkább nem mondanám el, mert orvos, SOTE-n dolgozik, és vele egykorú, és a dokim mondta hogy akkor jobb is, ha nem mondom el, valószínűleg ismeri is a pasit, és biztos nem tudná kibírni, hogy ne menjen neki. azt is megkérdezte, tehet-e értem valamit, miben tudna még segíteni.... annyira jólesett, hogy így törődik velem!!! :'(
csak le szerettem volna írni...mert ugyan fizikailag nagyon rossz élmény volt, de utána megnyugodhattam, hogy nincs daganatom, se semmi kóros. úgy örülök a dokimnak, hihetetlen! szerencsés vagyok nagyon!
köszönöm hogy elmondhattam!

Szakértőnk válasza a vastagbéltükrözés megvolt! kérdésre

Kedves Levélíró!

Én is örülök nagyon! :) AZ IBS kezelése sem kifejezetten egyszerű, de legalább tudod, hogy semmi szervi ok nem éll fenn. Ez nagyon megnyugtató. A végleges gyógyulás (lelki értelemben) hosszú időt fog igénybe venni, de úgy tűnik, a legjobb kezekben vagy.

Üdvözlettel:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések